Sokakların Kralı Romeo Festivallerde !

27.05.2009 16:45
Sokakların Kralı Romeo Festivallerde !

Yash Raj - Walt Disney ortak yapımı olan, Hindistan’ın Hollywood prodüksiyonları kalitesinde çekilen, tamamı animasyon ilk 3 boyutlu filmi olan "Sokakların Kralı Romeo" (Roadside Romeo), Shanghai  Film Festivali Panorama Bölümü’ne seçildi. Doğu Asya'nın en büyük film festivallerinden biri olan Shanghai  Film Festivali, 13-21 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek.

 

Ülkemizde 29 Mayıs Cuma günü gösterime girecek olan “Sokakların Kralı Romeo”, Güney Kore'deki Seul Film Festivali’nde de yarışma-dışı bölümde gösterilecek. Seul Film Festivali ise 19-25 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek.

 

"Sokakların Kralı Romeo" dünya çapında 24 Ekim 2008 tarihinde gösterime girdi. Film aldığı büyük övgülerin yanısıra; “The Golden Cursor Animation” ödüllerinde 5 kategoride, “The Screen Award En İyi Animasyon Ödülleri”nde film kategorisinde, “The 24 FPS Animation Ödülleri”nde En İyi Animasyon Film kategorisinde ve “FICCI BAF” En İyi Uzun Metraj Animasyon Film kategorisinde ödülleri topladı.

 

Adları kalite ve başarıyla özdeşleşmiş iki isim, Yash Raj Films ve Walt Disney, “Sokakların Kralı Romeo”nun Shanghai  ve Seul Film Festivalleri’ne seçilmesiyle başarılarına bir yenisini daha eklemiş oldular.

 

Filmin Türkçe seslendirmelerinde Ziya Kürküt, Erkan Taşdöğen, Aslı Omağ, Atilla Şendil ve Nilgün Kasapbaşoğlu görev alıyor.  “Sokakların Kralı Romeo”, 29 Mayıs Cuma günü Türkiye çapında gösterime giriyor.