Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta (19 Nisan 2019)

18.04.2019 21:55

 

19 Nisan 2019 haftasında 5 Türk yapımı toplam 11 film vizyona giriyor.

 

Greta

Greta aslında genel olarak bir iyiliğin insan hayatını nasıl etkileyebileceğini anlatıyor. Newyork’ta yalnız başına bir hayat sürmekte olan genç Frances, metroda bulduğu bir çantayı sahibine ulaştırmak ister. Çantanın sahibi ise yine yalnız bir hayat süren orta yaşlı piyano öğretmeni Greta’dır. Teşekkür mahiyetinde bir Frances’e bir kahve etmek isteyen Greta, onu davet eder. Böylelikle ikilinin ilişkisi başlar ve kısa sürede bu ilişki dostluğa döner. Ancak; Greta göründüğü gibi değildir ve Frances için yapmış olduğu iyilik, bir kabusun başlangıcı olur.

 

Destroyer

Görevinin ilk yıllarında olan genç ve güzel polis memuru Erin, Los Angeles'da tehlikeli bir çeteye sızmakla görevlendirilmiştir. Bu görevin başarısızlıkla sonuçlanması, Erin’in hayatını da alt üst eder. Pişmanlıklarıyla yıkılan Erin’in karşısına onca yıldan sonra çetenin lideri tekrar çıktığı zaman, intikama giden yolda ona kimse engel olamaz.

 

Arctic

Dünya prömiyerini yaptığı Cannes Film Festivali’nde "Altın Kamera" ödülüne aday gösterilen film, bir uçak kazasından sağ kurtulmayı başaran Overgård’ın kurtuluş hikayesini anlatıyor. Kurtarma ekibini beklerken trajik bir kaza geçiren Overgard, tüm umudunu kaybetse de hikaye henüz yeni başlamaktadır.Kendine güvenli bir alan oluşturmayı başaran Overgård, yardım şansını son bir kez zorlamak için ölümcül bir yolculuğa çıkar.

 

Saf

Kentsel dönüşüm nedeniyle hayatlarında da değişimler yaşayan bir çiftin hikayesini anlatan Saf filmi, dünya prömiyerini 2018 Toronto Film Festivali'nde yaptı. Fikirtepe'de oturan Kamil, evinin geçimini sağlamak için mahallenin yakınlarında devam eden bir inşaatta çalışmak zorunda kalır. Hem mahallede hem de işyerinde baskı gören Kamil'in eşi Remziye ise belki de bu durumdan en çok etkilenecek kişi olacaktır.

 

Hello Kitty

70'li yıllarda Japonya'da tasarlanıp 2000'lerin başında tüm dünyaya yayılan ikonik karakter Hello Kitty, bu sefer beyaz perdede! Animasyon filminde Hello Kitty ve arkadaşlarının maceraları ekrana taşınıyor.

 

Kuklalı Köşk

Bir köşkü soymak niyetiyle hareket eden iki hırsız, köşkün boş olduğu bir gece köşke girerler. Ancak köşkte beklemedikleri bir sürprizle karşılaşırlar! Köşkteki kuklalar, köşkü korumaktadır. Bunu gören hırsızlar, her şeyden vazgeçer ve kuklaların peşine düşerler. Fakat bu düşündükleri kadar kolay olmayacaktır.

 

Lanetli Gözyaşları

Bir gerilim filmi olan Lanetli Gözyaşları; kendi çocuklarını boğarak öldürdükten sonra, ağlayarak kendini nehre atan bir kadının öyküsünü anlatıyor. Yıllarca lanetini dağıtan ve herkesi dehşete salan kadın, kendi çocuklarının yerine koymak için özellikle çocukları avlamaktadır. Sosyal hizmetler görevlisi olan Anna ve küçük çocukları, kendilerini bu korkutucu doğaüstü dünyanın içinde bulur ve bu lanetten kaçmak için çabalamaktadır.

 

Meteler

Film, Yüzbaşı Kürşad ve ''Meteler'' adını verdiği ekibinin Afrin Operasyonu sırasında girdiği mücadeleye odaklanıyor.

 

O İş Bende

Babasının serveti sayesinde imrenilecek bir hayat süren Mert, babasının iflas etmesi ve rahatsızlanmasıyla birlikte kendini borç içinde yüzerken bulur. Film, bu borçları ödemek için çeşitli yollar arayan Mert’in hikayesine odaklanıyor.

 

Hayatta Olmaz

Birbirinden çok farklı üç çocukluk arkadaşının hikayesini konu alan film; Afyon ve Konya’da geçiyor. Üç arkadaşın dedikleri her şey hemen o an gerçekleşir, böylece karakterler bir serüvene dahil olurlar ve kendilerini başlarına gelmesinden korktukları olaylar zinciri içinde bulurlar.

 

Neden Yaratıcıyız?

Belgesel türündeki yapımda yönetmen Hermann Vaske 30 yıl boyunca görsel sanat, müzik, edebiyat, felsefe, siyaset iş ve bilim alanında başarılı isimlere neden yaratıcı olduklarını soruyor. Vaske'nin bu serüveni izleyiciye yaratıcılık üstüne düşünme ve farklı perspektifleri keşfetme fırsatı sunuyor.

 

İyi seyirler dileriz.