Antonio Banderas ve Penélope Cruz Başrollü Almodovar Filminden Fragman

20.04.2019 00:32

Yönetmen koltuğunda İspanyol yönetmen Pedro Almodovar’ın oturduğu, 72. Cannes Film Festivali'nin "Yarışma Filmleri" içinde yer alacak olan “Dolor y Gloria”dan (Acı ve Zafer) bir fragman daha geldi.

 

Başrollerini Penelope Cruz ve Antonio Banderas’ın paylaştığı filmin oyuncu kadrosundaki diğer isimler: Asier Etxeandia, Leonardo Sbaraglia, Nora Navas, Julieta Serrano, Cesar Vicente ve Asier Flores. 

 

Filmin konusunu oluştururken kendi hayatından yola çıktığını belirten Almodovar, daha önceki kadın odaklı filmlerinin tam tersine bu kez erkek karakter Salvador Mallo’yu hikâyenin merkezi olduğunu belirtti. Film, zamana karşı koyamayıp yaşlanmakta olan yönetmen Salvador Mallo’nun anılarını anlatıyor. Günümüz ile geçmiş arasında gidip gelen bir hikayeye sahip olan film, Mallo’nun 60’lı yıllarda geçen çocukluğunu, ailesiyle Valencia’da bulunan bir köye göç ediş hikayesini, ilk aşkını ve ayrılığını, unutamayacağını bile bile sırf unutma umuduyla yazışını, sinema ile tanışmasını ve her şeye sebep olan, içindeki bir türlü kapanmayan boşluğu anlatıyor.

 

Film, 2019 yılında seyirci ile buluşacak ancak ülkemizdeki kesin vizyon tarihi henüz belirsizliğini koruyor.