Akademi ve Netflix Savaşı ile İlgili Toplantı Gerçekleşti

25.04.2019 14:41
Akademi ve Netflix Savaşı ile İlgili Toplantı Gerçekleşti

Geçtiğimiz aylarda,  Netflix filmlerinin, Oscar Ödül’lerine aday olmasının doğru olmadığını savunan Steven Spielberg, konu ile ilgili olarak Akademi’den toplantı talebinde bulunmuştu.


Ünlü yönetmen Steven Spielberg, Netflix yapımı olan “Roma”nın, 91. Akademi Ödül Töreni’nde Yabancı Dilde En İyi Film, En İyi Sinematografi ve En İyi Yönetmen kategorilerinde aday olup, ödüle layık görülmesi sonrasında, konu hakkındaki itirazlarını kamuoyu ile paylaşmıştı. Konu hakkında bir kural değişikliği yapılması talebi ile, Akademi’den randevu alan Spielberg’in isteği kabul görmedi!

 

Steven Spielberg, Netflix filmlerinin Oscar’a aday olmamasını gerektiğini, Emmy’nin daha uygun olduğunu vurgulayan yönetmen, sinema dünyasının da ikiye bölünmesine sebep olmuştu. Konu hakkında bir karşı görüş de Triple Frontier filmi ile Netflix ile ortak çalışması olan Ben Affleck’ten gelmişti.

 

Tartışmalı konu hakkında Netflix’de sosyal medya hesapları üzerinden bir açıklama yaparak sinemayı sevdiklerini, sinemanın dışında ise, sinemaya gidecek bütçesi olmayan ya da yaşadığı yerde sinemaya gitme imkanı olmayan insanlara bu imkanı sağlamayı; herkese, her yerde ve aynı anda seyir olanağı vermeyi, ek olarak sinemacılara da filmlerini daha fazla izleyiciye ulaştırmalarında yardımcı olmayı sevdiklerini belirtmişti.

 

Akademi’nin konu hakkındaki görüşü sinemaseverler için merak konusu olurken, beklenen toplantı geçtiğimiz günlerde gerçekleşti. Toplantıdan çıkan karar ise; Netflix konusunda bir değişikliğe gidilmeyeceği şeklinde oldu. Ancak bazı dallarda, kural değişiklikleri yapılacağı ve yeni kuralların yakında duyurulacağı da toplantının sonuçları arasında yer aldı.

 

Konu hakkındaki gelişmeleri sizlerle her zaman paylaşmaya devam ediyor olacağız.