Avengers: Endgame Gişe Rekorları Kırıyor!

29.04.2019 17:08
Avengers: Endgame Gişe Rekorları Kırıyor!

Marvel Sinematik Evreni'nin 25 Nisan Perşembe günü vizyona giren filmi "Avengers: Endgame", ilk hafta sonunda, sadece ABD’de 350 milyon dolarlık bir hasılat yaparak, gişenin galibi olmakla kalmadı, birçok rekora da imza attı!


2019’un en beklenen filmleri arasında yer alan “Avengers: Endgame”, Marvel evreninde, 11 yıllık bir devri kapattı! Kendini has bir hayran kitlesi olmasının yanında, bu özelliği ile de heyecan silsilesi yaratan film, vizyona girdiği bütün ülkelerde gişeyi sarstı. Örneğin; Çin'de beş gün boyunca 90%'un üzerinde pazar payıyla 329 milyon dolar hasılat elde etti.

 

“Avengers: Endgame”, ülkemizde ise 6 Milyon Lira’nın üzerindeki gişe hasılatı ile, tüm zamanların en iyi açılışını yaparak, bu rekoru eline aldı. Film vizyona girdiği ilk gün, en iyi Perşembe hasılatını da yaptı ve ilk gününde tam olarak 352.089 kişi tarafından izlendi.

 

Film ABD’de elde ettiği 350 milyon dolarlık hasılat ile geçen yıl içerisinde 257,7 milyon dolarla ABD'de en iyi açılış performansını sergileyen "Avengers: Infinity War"a kıyasla tam 92 milyon dolar daha fazla hasılat topladı!

 

Dünya genelinde ise beş günde yaklaşık 1,2 milyar dolar hasılata erişerek, burda da yeni bir rekora adını yazdırdı.

 

“Avengers: Endgame” hem ülkemizde, hem dünyada ulaştığı seyirci sayısı ve gişe başarısı ile, 10'dan fazla rekorun yeni sahibi oldu!