Nuh Tepesi, Tribeca Film Festivali’nden İki Ödülle Döndü!

03.05.2019 11:13
Nuh Tepesi, Tribeca Film Festivali’nden İki Ödülle Döndü!

24 Nisan-5 Mayıs tarihleri arasında Tribeca Film Festivali’nde gösterilerek ülkemizi teslim eden Cenk Ertürk filmi “Nuh Tepesi”, festivalden iki ödülle döndü!


“Nuh Tepesi”nin hem senaryosunu yazan, hem de yönetmen koltuğunda oturan Cenk Ertürk “En İyi Senaryo” ödülünü kucaklarken; filmdeki performansıyla göz dolduran Ali Atay ise “En İyi Aktör” ödülüne layık görüldü. Aynı kategoride yarışan “House of Hummingbird” ise "En İyi Film" ödülünü kucakladı.

 

Filmin yönetmenliğini ve senaristliğini üstlenen Cenk Ertürk daha önce “Penceler Ardında” ile Nuremberg Film Festival’inde "En İyi Kısa Film" ödülünün sahibi olmuştu.

 

Ödüllü yönetmenin “Nuh Tepesi” filmi, orta yaş bunalımında olan Ömer’in hikayesini konu alıyor. Ömer, babasını kaybetmiştir ve babası yarım yüzyıl önce ektiğini iddia ettiği gizemli Nuh Ağacı’nın altına gömülmek istemiştir. Fakat babasının bu isteğini gerçekleştirebilmek için Ömer, öncelikle öfkeli köylülerle yüzleşmek zorundadır.

 

"Nuh Tepesi"nde Ömer’e Ali Atay hayat verirken; filmin oyuncu kadrosunda Haluk Bilginer, Mehmet Özgür, Hande Doğandemir ve Arin Kusaksızoğlu gibi isimler de yer alıyor.

 

Bize bu gururu yaşatan filmde emeği geçen herkese tebriklerimizi sunarız.