Star Wars'un Chewbacca'sı Peter Mayhew Yaşamını Yitirdi

03.05.2019 14:31
Star Wars'un Chewbacca'sı Peter Mayhew Yaşamını Yitirdi

"Star Wars" izleyicilerinin Han Solo’nun yanında görmeye alışık olduğu, Wookie ırkından olan, uzun boylu ve tüylü Chewbacca karakterine hayat veren Peter Mayhew, 74 yaşında hayatını kaybetti.

 

Mayhew’in aslında 30 Nisan’da hayata gözlerini yumduğu ancak ailesinin Twitter üzerinden bugün açıklama yaptığı öğrenildi. Ölüm nedeni ile ilgili bir bilgi paylaşılmadı ancak, oyuncunun son dönemde sağlık sorunları çektiği biliniyordu.

 

Mayhew’ın ölümünün ardından, “Star Wars”un 1977, 1980 ve 1983 tarihlerinde hazırlanmış ve yayınlanmış olan orijinal üçlemesinde kendisiyle beraber çalışmış olan oyuncu arkadaşları ve yönetmeni baş sağlığı mesajları yayınladı.

 

DW Türkçe’nin haberine göre, yazılı mesaj yayınlayan oyuncu arkadaşlarından Harrison Ford, oyuncuyu “Peter Mayhew kibar ve nazik bir insandı, büyük bir haysiyet ve asil bir karakter sahibiydi. 30 yılı aşkın bir süredir film dünyasında ortak ve hayatta da dosttuk ve onu çok sevdim. Ruhunu karakterinin içine kattı ve Star Wars izleyici kitlesine büyük bir zevk yaşattı.” ifadeleriyle andı.

 

“Star Wars”ta jedi şövalyesi Luke Skywalker'ı canlandıran Mark Hamill ise attığı tweette, “O, devlerin en nazik olanıydı. Beni gülümsetmeyi her zaman başarmış, kendisinden büyük bir kalbi olan kocaman bir insan ve çok sevdiğim sadık bir arkadaşımdı. Paylaştığımız anılar için müteşekkirim ve sadece onu tanımış olduğum için daha iyi birisiyim. Teşekkürler Pete.” sözlerini kullandı.

 

Son olarak, ilk iki “Star Wars” üçlemesinin yaratıcısı ve yönetmeni George Lucas, yayınladığı vefat mesajında “Peter harika bir insandı. Bir insanın bir Wookiee olmaya en fazla yaklaştığı kişiydi – kocaman bir kalp ve nazik bir mizaç. İyi bir dosttu ve vefatından dolayı çok üzgünüm” ifadelerine yer verdi.