László Nemes’in Sunset'inden Türkçe Fragman

08.05.2019 11:20

Dünya prömiyerini 75. Venedik Film Festivali’nde yapan, "Yabancı Dilde En İyi Film" Oscar Ödülü’nü kazanan 'Son of Saul' ile adından söz ettiren Macar yönetmen László Nemes’in  2. uzun metraj filmi 'Sunset’e ait Türkçe altyazılı fragman yayınlandı. 

 

Oscar Ödüllü yönetmen László Nemes, 2015’in en iyi filmleri arasında gösterilen 'Son of Saul’dan sonra bu yıl, 2. uzun metrajlısı 'Sunset' ile beyaz perdeye geri döndü. 'Son of Saul’da II. Dünya Savaşı sırasında işlenen insanlık suçlarını tüm çıplaklığıyla gözler önüne seren Nemes, son işinde de benzer bir konuya odaklanarak kamerasını I. Dünya Savaşı’nın hemen öncesine yönlendirmiş.

 

Nemes’in filmin senaryosunu oluştururken, daha önce 'Son of Saul’da da birlikte çalıştığı Clara Royer ve Matthieu Taponier ile çalıştığı 'Sunset', izleyiciyi I. Dünya Savaşı’ndan hemen önceki dönemin Budapeştesi’ne götürüyor. Irisz Leiter adlı genç kadın, eskiden ailesine ait olan şapka dükkânına gelerek iş ister. Ne var ki, şehrin sosyetesini ağırlayacağı organizasyona hazırlanan dükkân sahibi Brill, kadını başından savmaya çalışır. Brill’in kaba davranışlarına rağmen pes etmeyen Irisz, kayıp geçmişinin izini sürmekte kararlıdır ve genç kadının dönüşüyle ortaya çıkan Leiter ailesinin sırları, tüm şehri sarsacak kadar güçlüdür. Bir genç kadının yaşam öyküsüne odaklanılmış gibi duran filmin arka planında tarihte yaşanmış yıkımlar içerisinden belki de en büyüğü gözler önüne seriliyor. 'Sunset', dünya prömiyerini yaptığı ve Altın Aslan için yarıştığı 75. Venedik Film Festivali’nde "FIPRESCI Ödülü"ne layık görüldü.

 

Filmin başrolünü daha önce 'Son of Saul’de de yönetmenle çalışan Juli Jakab üstleniyor. Oyuncu kadrosundaki diğer isimlerden bazıları ise, Susanne Wuest, Evelin DobosVlad Ivanov ve Björn Freiberg

 

'Sunset’in dünya ile aynı anda ülkemizde de 17 Mayıs tarihinde vizyona girmesi planlanıyor.