Cannes 2019'da Yarışacak Olan Frankie'nin İlk Fragmanı Yayınlandı

13.05.2019 15:59

Bağımsız sinemanın önde gelen isimlerinden Amerikalı Ira Sachs’ın adından sıkça söz ettireceğe benzeyen yeni filmi “Frankie”ye ait ilk fragman yayınlandı. 


"Keep the Lights On", "Love is Strange" ve "Little Men" filmleri ile de beğeni toplayan Sachs, yeni filmi “Frankie”nin prömiyerinin yapılacağı 72. Cannes Film Festivali’ne henüz günler olmasına rağmen yatırımcıların dikkatini çekmeyi başardı. Hatta Sony Pictures Classics, daha şimdiden filmin tüm Kuzey Amerika haklarını satın aldı.

 

Frankie’nin senaryosunu Sachs’in daha önceki filmlerde de beraber çalıştığı Mauricio Zacharis hazırladı. Filmde, aile büyüklerinden biri vefat etmeden önce son bir aile tatili için Portekiz’de bir sahil kasabasında bir araya gelen farklı jenerasyonlardan bireylere sahip Avrupalı bir ailenin, aslında birbirlerine ne kadar bağlı olduklarını anlama süreçleri anlatılıyor. 

 

Filme adını veren Frankie karakterini usta oyuncu Isabelle Huppert canlandırırken filmin oyuncu kadrosundki diğer isimler; Brendan Gleeson, Marisa Tomei, Greg Kinnear ve Jérémie Rénier.