Asif Kapadia’nın Maradona Belgeselinden Yeni Fragman Yayında !

14.05.2019 10:41

Bu sene düzenlenecek olan 72.Cannes Film Festivali’nde prömiyeri yapılacak olan, Asif Kapadia’nın yönetiminde hazırlanan, dünyaca ünlü futbolcu Diego Maradona’nın hayatını gerçek görüntüler kullanarak anlatan “Diego Maradona” belgeseline ait yeni bir fragman yayınlandı.

 

Arjantin kökenli futbolcunun futbol kariyeri ve özel hayatının anlatıldığı belgeselde izleyeceğimiz görüntülerde; Maradona, 1980’lerde pek de başarılı olmayan Napoli takımı için seçilir. Bu seçim, Maradona için olduğu kadar takım için de önemli bir adımdır. Taraftarların sevgisini kısa sürede kazanmayı başaran Maradona’nın kariyerindeki yükselişi de hızlı olur. Maradona’nın yoksullukla başlayan hayatı, futbolda zirveye ulaşması ve özel hayatında yaşadığı çalkantıları konu alan belgeselde, röportajlardan alıntılara yer verildiği gibi daha önce gün yüzüne çıkmamış arşiv görüntüleri de ekranlarda olacak. 

 

İlk gösterimi Cannes’daki prömiyeri olacak belgesel filmin tam yayın programı henüz açıklanmış değil. Arjantinli efsanevi futbolcu Maradona'nın da gösterime katılacağı söylentiler arasında.