Amerikalı Şarkıcı ve Aktris Doris Day Hayatını Kaybetti

14.05.2019 10:49
Amerikalı Şarkıcı ve Aktris Doris Day Hayatını Kaybetti

Hollywood’un ikonik starlarından Doris Day, 97 yaşında, zatürre sebebi ile California’da hayata gözlerini yumdu.


Tam adı Doris Mary Ann Kappelhoff olan ünlü sanatçı 3 Nisan 1922’de Cincinnati, Ohio’da dünyaya geldi.

 

1950'li ve 1960'lı yıllarda kariyerinin zirvesini yaşayan Day, küçük yaşta dansa merak salmış ancak geçirdiği bir kaza sonucu bu hayalinden vazgeçmek zorunda kalmıştır. Ancak daha sonrasında müzikle ilgilenmeye başlamış ve sesiyle dikkatleri üzerine çekmiştir. Özellikle “Çok Şey Bilen Adam” filminde seslendirdiği Que Sera Sera şarkısıyla, sesi hafızalarımıza kazanmıştır.

 

1948 yılında sinemaya da atılan Doris Day, kısa süre içinde Warner Bros ile kontrat imazalamış ve 1953'te rol aldığı “Calamity Jane” filmi ile ününü perçinlemiştir. 1960 yılında “Pillow Talk”talki rolü ile Oscar adaylığı da kazanan aktrist; 1968'de son sinema filmleri olan “With Six You Get Eggroll” ve “Where Were You When the Lights Went Out?” isimli yapımlardan sonra sinemaya veda etmiştir. Bu tarihten 1973'e dek başrolünde bulunduğu “The Doris Day Show” adlı dizide yer almış, 1975'te ise 'Doris Day, Her Own Story' adlı otobiyografisini yayımlamıştır.

 

Zamanının ve gelirinin önemli bir kısmını sokak hayvanlarına adayan Doris Day’in yaşamını yitirdiği haberini üzülerek sizlerle paylaşıyoruz.