SineMardin Film Festivali Başlıyor !

17.06.2009 15:42
SineMardin Film Festivali Başlıyor !

4. Uluslararası SineMardin Film Festivali, dört yıl önce sinemasız kentin film festivali olarak basladıgı yolculuguna bu yıl ilk defa uluslararası bir deneyimle devam ediyor.Türkiye’deki ilk ve tek senaryo odaklı film festivali olan SineMardin, vizyon ve vizyon öncesi film gösterimlerinin yanı sıra sınırın ötesinden tanıdık ama bilinmeyen bir cografyayı konuk ediyor.


Mardin Sinema Dernegi ile New York Merkezli bir sanat kurumu olan ArteEast ve Sam Drama Yüksek Okulu isbirligiyle gerçeklestirilecek olan “Arap Sinemasına Bakıs” temalı bölümde çagdas Suriye sinemasından seçkiler Mardin’li sinemaseverlerle bulusacak. Programa, yönetmen ve yapımcı Ossama Muhammad, Noma Orman, Orwa Nyrabia, Anmar Hijazi ve Suriye’li genç sinema ögrencilerinin yanı sıra senarist ve yazar Khaled Khalifa katılacak.


SineSen ve Senaryo Yazarları Dernegi (SENDER) tarafından gerçeklestirilecek konferanslarda her iki ülkede ortak senaryo üretimi üzerine taktik ve stratejiler tartısılacak.


"Baskasının Acısını Anlamak” adıyla gerçeklestirilecek konferansta ise küresellesme sürecinde toplum odaklı senaryo üretimi sinema sosyolojisi üzerinden tartısılacak. Konferansa Tül Süalp, Nedim Süalp, Celal Çimen, Necla Algan, Yıldırım Türker, Burçe Çelik ve Hüseyin Kuzu katılacaklar.



Festival ve etkinlik programı hakkında daha fazla bilgi için buradan ulaşabilirsiniz.