72.Cannes Film Festivali'nde Dünya Prömiyerini Yapan Les Misérables'ın Amerika Haklarını Amazon Satın Aldı

20.05.2019 11:47
72.Cannes Film Festivali'nde Dünya Prömiyerini Yapan Les Misérables'ın Amerika Haklarını Amazon Satın Aldı

72. Cannes Film Festivali’nde dikkat çekeceği öngörülen ve beklenildiği gibi de olan Fransız filmi "Les Misérables"ın Amerika haklarını Amazon satın aldı. Beğeni kazanan film için, bugüne kadar Fransızca bir filmin Amerika hakları için yapılan en büyük anlaşmalardan birine imza atıldı.

 

Bu yıl 72.si düzenlenen Cannes Film Festivali’nin başlaması ile birlikte bu yıla damga vuracak filmler de gün yüzüne çıkmaya başladı. Şu ana kadar festivalde gösterilen filmler arasında dikkat çekmeyi başaran yapımlardan biri ise "Les Misérables" oldu.

 

2005 yılında Paris’te yaşanan olaylara sıkça gönderme yapan, Paris’te işçi sınıfının yaşadığı banliyö semtlerinden biri olan Montfermeil’de geçen ve bu bölgedeki güvenlik güçlerine katılan Stéphane’ın hikâyesini anlatan filmde, Stéphane ve yeni ekip arkadaşlarının bölgedeki çeteler arasında yükselen gerilimle baş etme çabası etrafında şekillenmiş bir senaryo oluşturulmuş.

 

Filmin başrollerindeyse Damien Bonnard, Alexis Manenti, Djibril Zonga ve Jeanne Balibar yer alıyor.

 

Cannes’da gördüğü ilginin ardından bu yılın dikkat çekici yapımları arasına girmeyi başaran "Les Misérables"ın Amerika sınırları içerisindeki dağıtım haklarını Amazon satın aldı. Son yıllarda sinema dünyasında da etkilisini arttırmaya yönelik alımlar yapan Amazon’un, filmin haklarını satın almak için bugüne kadar Fransızca bir filmin haklarına sahip olmak için verilen en yüksek ücreti ödediği söyleniyor.