'Mission: Impossible 4' geliyor!

23.06.2009 16:59
'Mission: Impossible 4' geliyor!

Yakın zaman öncesine kadar imkansız gibi görünen “Mission: Impossible IV” projesi Paramount’ta şekillenmeye başladı. Tom Cruise ile J.J. Abrams’ın, serinin dördüncü bölümünün 2011 yılında gösterime girmesi için anlaşmaya vardığı bildiriliyor.


2006 Ağustos’unda Paramount’tan zorunlu olarak ayrılan Tom Cruise’un geri dönüşü başlıbaşına bir sürpriz olarak karşılandı. Bilindiği üzere Paramount’un bağlı bulunduğu Viacom’un başkanı Sumner Redstone, o günlerde aldığı bir kararla ünlü aktörün stüdyoyla 14 yıldır devam eden anlaşmasını feshetmişti. Cruise’un o günlerdeki menejeri Rick Nikita da, yaptığı açıklamada Redstone’un kararının “şok edici şekilde saldırgan ve acımasız bir karar” olduğu yorumunu yapmıştı.


Oluşan gerginlik sonucunda United Artists’in başına geçen Tom Cruise, orada prodüksiyon kararlarında daha aktif rol üstlendi. Bu arada Redstone da aktörle ilişkiyi yeniden kurmanın çaresini arıyordu. Son günlerde katıldığı bir programda Tom Cruise için ne düşündüğü sorulunca “Büyük bir aktör ve iyi bir dost” şeklinde yorum yaptığı görüldü.


“The Mission: Impossible”ün dördüncüsünün devreye girmesiyle birlikte Paramount’un elindeki devam filmlerinin sayısı üçe çıkmış olacak. Bilindiği gibi şu anda “Star Trek 2” ve “Transformers 3” projeleri üzerinde çalışılıyor.


“Mission: Impossible IV” üzerindeki çalışmalar başlayınca diğer projelerdeki yoğun takvimde bazı erteleme ve gecikmeler kaçınılmaz hale gelecek.


Hazırlanan programa göre önümüzdeki aylarda Abrams’ın “Star Trek 2” üzerinde odaklanması öngörülüyor. “Star Trek 2”nin çalışmalarının devam ettiği günlerde Tom Cruise, 20th Century Fox bünyesinde başrolünü Cameron Diaz ile paylaşacağı bir filmde oynayacak. James Mangold’un yöneteceği bu filmin ismi “Wichita” olarak belirlenmişti, ancak sonradan vazgeçildi ve şu an isimsiz proje olarak hazırlığına devam ediliyor.


Öte yandan Tom Cruise ile Denzel Washington, David Cronenberg imzalı “The Matarese Circle” adlı bir filmin senaryosunun yeniden yazımını beklemeye devam ediyorlar. MGM bünyesinde çekilecek bu gerilim filmi, Robert Ludlum’un kitabından uyarlanacak.