Turist Filminde Geçen Çığ Sahnesi Sosyal Medyada Büyük Bir Yanlış Anlaşılmaya Sebep Oldu

09.06.2019 16:39

2014 yapımı Turist filmi, belki de yayınlandığı tarihte sahip olmadığı popülerliğe son günlerde sahip oldu! Sebebi ise geçtiğimiz günlerde internete düşen bir video. 

 

Videoda, aslında filmin içerisinden bir sahne olan çığ sahnesinde aile babasının çocuklarını ve eşini bırakarak kendi canını kurtarmak için kaçışı gerçek hayatta yaşanan bir olay sanıldı ve büyük tepkiye sebep oldu. Öyle ki sosyal medyada baba aleyhine birçok söz sarf edildi. Yanlış anlaşılma birkaç gün sonra farkedilse de tüm bu yaşanılanlar filme yaradı ve bu sayede tekrar gündem olan film dikkat çekerek izlenme sayısını da arttırmış oldu.

 

Hazır bu kadar gündeme oturmuşken filmi sizlere de bir kez daha hatırlatmakta fayda var: 

İsveçli yönetmen Ruben Östlund’un dördüncü uzun metraj denemesi “Turist”in oyuncu kadrosunda Johannes Kuhnke, Lisa Loven Kongsli, Clara Wettergren, Vincent Wettergren, Kristofer Hivju ve Fanni Metelius gibi isimler yer alıyor. Filmin konusu ise şöyle:  İsveçli bir ailenin fertleri Tomas, karısı Ebba ve çocukları Vera ile Harry kış tatillerini geçirmek için için bir haftalığına Fransız Alplerine giderler. Orada lüks bir otele yerleşen aile tatilin ikinci gününde, öğle yemeği yedikleri esnada kontrollü bir çığ vakasıyla karşılaşırlar. İlk başta olayı ciddiye almayan, hiçbir endişe duymayan  hatta telefonu ile video kaydı yapmaya başlayan Tomas, karlar yemek yedikleri restoranın üzerine doğru inince anlık bir refleksle ailesini düşünmeden onları  bırakıp kaçmaya başlar. Zararsız atlatıldığı sanılan olay sona erdiğinde ise geriye Tomas’ın  Ebba'da yarattığı hayal kırıklığı kalır. Bu olayla birlikte evliliğinin kesin olarak zorlu bir dönemece girdiğini fark eden Tomas, aile hiyerarşisindeki yerini tekrar kazanmaya çalışırken ailecek trajikomik anlar yaşamalarına da sebep olacaktır.