Chernobyl’in Yıkıcı Etkisi Devam Ediyor: Rus Chernobyl’i Geliyor

12.06.2019 15:58
Chernobyl’in Yıkıcı Etkisi Devam Ediyor: Rus Chernobyl’i Geliyor

HBO’nun mini dizisi “Chernobyl” bu sezonun en çok beğenilen dizilerinden biri oldu. Fakat dizinin senaryosuna Putin Rusyası'ndan anti-Moskova propogandası yapıldığı gerekçesiyle tepki geldi. 


Başrollerini Jared Harris, Stellan Skarsgård, Emily Watson ve Jessie Buckley gibi önemli isimlerin üstlendiği HBO’nun mini dizisi “Chernobyl”, felaketi bütün vuruculuğuyla ekrana taşırken, felaketi yaşayanların bununla nasıl baş etmeye çalıştığını da göstermekten çekinmemesiyle büyük beğeni topladı. Ancak, insanlık tarihinin en büyük felaketlerinden biri olan Chernobyl Faciası’nın önüne geçmek için hayatlarını tehlikeye atan karakterin de yer aldığı ABD yapımı dizi, Ruslar'ı kızdırdı!

 

5 bölümlük mini dizi büyük başarı elde etti ancak; Rusya dizideki kurguyu beğenmedi ve “Chernobyl”i yeniden çekmeye karar verdi. HBO’ya oldukça kızgın olan Ruslar, olayları kendi bakış açısından anlatacakları bir dizi için kolları sıvadı. Rusya; Chernobyl faciasının CIA sabotajı nedeniyle olduğunu ve faciaya Amerikalılar'ın sebep olduğunu anlatacak.