Damla Sönmez Seattle’dan Ödülle Döndü!

21.06.2019 10:00
Damla Sönmez Seattle’dan Ödülle Döndü!

Bu yıl 45.'si düzenlenen Seattle Uluslararası Film Festivali’nden Damla Sönmez, “En İyi Kadın Oyuncu” ödülü ile dönerek göğsümüzü kabarttı.


Uzun Hikaye”, “Ayla”, “Kampüste Çıplak Ayaklar”, “Çakal” ve “Kurtuluş Son Durak” gibi yapımlardan tanıdığımız Damla Sönmez, “Sibel” filmindeki rolü ile; Seattle Uluslararası Film Festivali’nde “En İyi Kadın Oyuncu” ödülüne layık görüldü.

 

Fransa'da Sorbonne ve Türkiye'de Yeditepe Üniversitesi'nde tiyatro eğitimi alan Sönmez; daha önce de Altın Portakal, Altın Koza gibi birçok önemli festivalde ödül almıştı.

 

22 Mayıs’ta vizyondaki yerini alan “Sibel” filminin konusu ise şöyle: Babası ve kız kardeşi ile Karadeniz'in dağlık bir bölgesinde yaşayan ve dilsiz olan Sibel, sadece eski ve unutulmuş ıslık diliyle iletişim kurabilmektedir. Köylüler tarafından uğursuz sayılan ve dışlanan genç kızın hayatı, bir gün ormanda yaptığı gezinti sırasında saklanan bir yabancıyla karşılaşması ile bambaşka bir hal alacaktır.

 

Aynı zamanda, 71. Locarno Film Festivali FIPRESCI Ödülü'ne layık görülen filmin yönetmenliğini Çağla Zencirci ve Guillaume Giovanetti üstleniyor. Oyuncu kadrosunda ise Damla Sönmez, Erkan Kolçak Köstendil, Emin Gürsoy, Elit İşcan, Meral Çetinkaya gibi isimler yer alıyor.