Akira'nın 4K versiyonu Orbital Era Geliyor

08.07.2019 11:00
Akira'nın 4K versiyonu Orbital Era Geliyor

Her yıl aynı zamanlarda Amerika-Los Angeles'ta düzenlenen Anime Expo'da bir konuşma yapan Katsuhiro Otomo, kült film "Akira"nın devam dizisi için bir takım hazırlıklara başladıklarını duyurdu.

 

"Akira"nın yönetmeni, aynı zamanda da orijinal Akira mangasının yaratıcısı olan Katsuhiro Otomo, Expo’da düzenlenen bir panel sırasında, Akira'nın devamı niteliğinde olacak olan ve "Orbital Era" adı ile hazırlanan dizi projesinin de yönetmenliğini üstleneceğini açıkladı. 

 

1988 yapımı, unutulmaz animasyonlar arasındaki en güçlü isimlerden olan "Akira"nın, önümüzdeki yılın ortalarında 4K versiyonu ile Japonya'da yeniden vizyona girmesi planlanıyor. Türün kült yapımlarından, yani klasiklerinden biri olarak kabul edilen film, 2019 yılında yaşanan post apokaliptik (olası bir global savaş veya doğal felaket, kıyamet sonrası dönem) bir atmosferde geçecek.  

 

Bu arada döneminin en yüksek bütçeli animasyonu olarak da kayıtlara geçmiş olan "Akira" bir de Hollywood tarafından yeniden beyaz perdeye hazırlanıyor. Film, yönetmen koltuğunda Taika Waititi'nin oturduğu haliyle de 2021'de vizyonda olacak.