IMDb’ye Göre Türkiye’nin Favori Filmi 8,6 Puan ile Eşkıya Oldu

08.07.2019 16:17
IMDb’ye Göre Türkiye’nin Favori Filmi 8,6 Puan ile Eşkıya Oldu

IMDb, Avrupa ülkelerinin kendi ülke sınırlarında ve kendi kaynakları ile çekilen en yüksek oya sahip filmleri derledi. Bu listeyi baz alacak olursak, ülkemizin lider filmi 8.6 IMDb puanı ile 1996 yılı yapımı Eşkıya.  

 

Listenin birincisi olan Eşkıya’da, hapse düşmesine neden olduğunu öğrendiği eski arkadaşının peşine düşen ve iz süren bir adamın hikâyesi anlatılıyor. Günümüzden yaklaşık 49 yıl önce (filmin içerisinde geçen hikâyeye göre ise 35 yıl önce) Cudi dağlarında bir grup eşkıya yakalanarak mahkûm edilir. Yıllar içinde bu grup içerisinden bazıları hastalıktan, bazıları ise dahil oldukları hesaplaşmalar sonucu hayatını kaybeder. Biri hariç... 35 yıllık mahkûmiyetten sonra hapisten çıkan Baran’ın ilk işi köyüne dönmek olur. Yıllar önce hapse girmesinin en yakın arkadaşının hatası olduğunu öğrenir. Bahsi geçen “en yakın arkadaş”, Baran’ın çocukluk aşkını alarak İstanbul’a göç etmiştir. Gerçeklerle yüzleşmek isteyen Baran da İstanbul’un yolunu tutar.

 

Yavuz Turgul’un hem senaristliğini yaptığı hem de yönetmen koltuğuna oturduğu, Türkiye sinemasının unutulmaz filmlerinden olan ve hatta az önce bahsettiğimiz gibi IMDb tarafından da ülkemizin favori filmi seçilen Eşkıya'nın başrollerinde ise başarılı oyuncular Şener Şen, Uğur YücelŞermin Hürmeriç ve Yeşim Salkım bulunuyor.

  • İşte o harita!