Amerikalı Oyuncu Rip Torn Hayatını Kaybetti

17.07.2019 16:52
Amerikalı Oyuncu Rip Torn Hayatını Kaybetti

Men in Black, 30 Rock, The Larry Sanders Show gibi televizyon, sinema ve tiyatroda alanında hatırı sayılır yapımlarda rol alarak tanınırlığını artırmış olan Amerikalı başarılı oyuncu Rip Torn hayatını kaybetti.  

 

6 Şubat 1931'de dünyaya gelip, Texas Üniversitesi’nde eğitim almış olan Torn, daha sonra kendisine kariyer olarak oyunculuğu seçmiş ve 200'den fazla yapımda rol almıştı. Ayrıca başarılı oyuncu Cross Creek filmi ile 'En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu' dalında Oscar'a aday olmuştu. 

 

Oyuncunun özel hayatından bahsedecek olursak toplamda 3 evlilik yapmış olan Torn, ilk eşi Ann Wedgeworth'le 1955'ten 1961'e kadar evli kaldı. Bu evlilikten Danae Torn adlı bir kızı çocuğuna sahip olan Torn, ikinci eşi Geraldine Page'le 1963'te evlendi ancak maalesef eşi 1987'de hayatını kaybetti. Bu evlilikten geriye ise Angelica Page, Tony Torn, ve John Torn adlarında üç tane çocuk kaldı. 1989'da üçüncü ve son evliliğini yine bir aktris olan Amy Wright'la yapmış olan Torn’un Katie ve Claire adlarında 2 çocuğu daha dünyaya geldi.