Marvel Dördüncü Evreni’nin Yeni Dizi ve Filmleri Açıklanmaya Başladı

23.07.2019 17:27
Marvel Dördüncü Evreni’nin Yeni Dizi ve Filmleri Açıklanmaya Başladı

Marvel Sinematik Evreni’nin dördüncü evresine ait projeler, San Diego’da düzenlenen Comic-Con’da açıklandı.

 

Yapılan duyuru kapsamında en heyecan verici ve dikkat çekici haber, yeniden çekimi yapılmasına karar verilen Blade filmi oldu. Vizyon tarihi ve yönetmenine dair henüz herhangi bir bilgi açıklanmasa da filmin başrol oyuncusunun Mahershala Ali olacağı biliniyor.

 

Detayları açıklanan diğer projeler ise şunlar;

 

Black Widow (1 Mayıs 2020)

Yönetmen koltuğunda Cate Shortland’in oturacağı film, dördüncü evreyi başlatma özelliği de taşıyacak. Prequel (filmin/hikayenin öncesini anlatan) formatında hazırlanan filmde Scarlett Johansson, Florence Pugh, Rachel WeiszDavid Harbour ve O-T Fagbenle gibi isimler rol alacak.

 

Eternals (6 Kasım 2020)

Duyurusu yapılan projeler arasında belki de kadrosuna dair en fazla bilgi verilen Eternals oldu. Yönetmenliğini Chloé Zhao’nun üstleneceği The Eternals’ta Angelina Jolie, Kumail Nanjiani, Richard Madden, Salma Hayek, Lauren Ridloff, Brian Tyree Henry, Lia McHugh ve Don Lee rol alacak.

 

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (12 Şubat 2021)

Marvel evreninin ilk Asya temalı süper kahraman filmi olma özelliği taşıyan Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings’i, Destin Daniel Cretton yönetecek. Simu Liu’nun başrol Shang-Chi’yi canlandıracağı projede Tony Leung ise bir diğer baş kahraman The Mandarin’e hayat verecek. 

 

Thor: Love & Thunder (5 Kasım 2021)

Senaristliğini ve yönetmenliğini Taika Waititi’nin üstleneceği dördüncü Thor filminin yeni evrenin en dikkat çekici filmlerindden biri olması bekleniyor. "Thor Love & Thunder” ismi ile yayınlanacak filmde Chris Hemsworth’e taze Asgard hükümdarı Tessa Thompson’ın yanı sıra, dişi Thor olarak Natalie Portman’ın Jane Foster’ı da eşlik edecek. 

 

Doctor Strange in the Multiverse of Madness (7 Mayıs 2022)

İlk filmin yönetmeni Scott Derrickson tarafından yöneteceği duyurulan serinin yeni filminde görevine geri dönen Benedict Cumberbatch’e Elizabeth Olsen’ın Scarlet Witch’i eşlik edecek.

 

Kevin Feige; Black Panther 2, Guardians of the Galaxy Vol. 3, Captain Marvel 2, Mutants ve Fantastic Four ile ilgili çalışmaların sürdüğünü de açıkladı. Ayrıca bu filmler haricinde, Kasım ayında Disney+, bizlere Marvel dizilerini sunmaya başlayacak. 2020 yılının sonbaharında The Falcon and The Winter Soldier, 2021 ilk baharında WandaVision ve Loki, 2021 yazında What If…?, 2021 sonbaharında ise Hawkeye dizileri yayına alınacak projeler arasında açıklananlardan.