Robert Eggers’ın The Lighthouse'undan İlk Fragman Yayında

31.07.2019 16:20

2015 yılında yayınlanan korku filmi The Witch ile çok sayıda ödüle layık görülen Amerikalı yönetmen Robert Eggers’ın, başrolleri Willem Dafoe ve Robert Pattinson’ın paylaştığı yeni filmi The Lighthouse’tan ilk fragman yayınlandı. 

 

Bu yıl ikinci uzun metrajlısı olan The Lighthouse ile sinemaseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanacak olan Eggers’ın 1920’li ve 1940’lı yılların ekipmanlarını kullanarak 35 mm kamerayla siyah beyaz formatta çekitği film, dünya prömiyerini yaptığı ve bu yıl 72.'si düzenlenen Cannes Film Festivali’nde hem sinemaseverlerin hem de eleştirmenlerin beğenisini kazanmayı başarmıştı.

 

Eggers’ın, senaryosu için kardeşi Max Eggers ile birlikte çalıştığı filmin yapımcılığınıysa son yılların dikkat çekici işlerinden bazılarına imza atan A24 üstleniyor. A24'ün uluslararası hakları için ise Focus Features ile anlaştığı filmin Türkiye’deki haklarının UIP’de olacağı; UIP’in prensiplerine göre ise gişesi düşük olursa ülkemizde vizyona girmeyeceği biliniyor ancak film ABD’de 18 Ekim’de gösterime girecek.