Johnny Depp'ten Kaz Dağları'na Destek!

07.08.2019 10:40
Johnny Depp'ten Kaz Dağları'na Destek!

Hollywood’un ünlü isimlerinden Johnny Depp de, şu sıralar ülkemizin gündeminin en dikkat çeken konularından olan Kaz Dağları ile ilgili bir paylaşımda bulunarak ülkemizdeki hayranlarını sevindirdi. Çevreye olan duyarlılığını da bu yolla bir kez daha kanıtlayan oyuncu, birçok takipçisinden de destek aldı.

 

Johnny Depp, kendi sosyal medyasından Kaz Dağları ile ilgili yaptığı paylaşımda: "Türkiye'nin antik zamanlardan birçok hikâyeyi ve miti barındıran tarihi dağı Kaz Dağları, Kanadalı bir altın çıkarma şirketi tarafından şimdilerde yok ediliyor. Antik Truva'ya yalnızca 20 km. uzaklığında ve Çanakkale'ye 30 km. uzaklıkta bulunan Anadolu'nun Kaz Dağları, modern tarihin yanı sıra eskilere de bürünmüş durumda. İda Dağı olarak da bilinen Kaz Dağları, Antik Yunan tarihinden Homeros'un İlyada'sı ve Virgil'in Aeneid'i dahil olmak üzere birçok hikayeyi barındırıyor..." satırlarına yer verdi.

 

Kaz Dağları'ndaki ağaç ve popülasyon katliamına tabii ki yalnızca yabancı medyada ya da yabancı isimler tarafından tepki gösterilmedi, Türkiye’den de birçok ünlü isim bu kıyıma engel olmaya çalışıyor.