Downton Abbey’in Şık Karakter Portreleri Yayınlandı

08.08.2019 02:16
Downton Abbey’in Şık Karakter Portreleri Yayınlandı

Beyazperde serüveninin başlamasına sayılı günler kala Downton Abbey'den karakterleri için özel olarak portre formatında hazırlanmış posterler yayınlandı. 

 

Vanity Fair tarafından yayınlanan fotoğraflarda karakterler, dönem kıyafetleri içerisinde gözüküyor. İzleyicilerini bir anda günümüzden alıp 1925 yılına götürecek olan film, aslında 2010 yılında başlayıp altı senelik ekran serüvenini 2015'te sonlandıran bu süreç içerisinde kazandığı beğeniyi üç Altın Küre ödülü ile taçlandıran “Downton Abbey” dizisinin beyaz perde uyarlaması...

 

İngiliz monarşisinin en tepesindeki isim, her hareketi hala dünya tarafından takip edilen Kraliçe Elizabeth’in en sevdiği dizi olduğu açıklanan dizi, 1920'li yıllarda bir yandan dünya savaşının etkisinde olan bir yandan da sınıf çatışmaları nedeniyle çalkanan bir toplumda, İngiliz soylusu bir evin içindeki hizmetkârlar ve ev sahipleri arasındaki kimi zaman karmaşıklaşan ilişkiyi konu olarak alıyordu.

 

Dizinin konusu ise genel hatlarıyla şu şekildeydi: Az önce belirttiğimiz gibi Downton Malikânesinde yaşayan Crawley Ailesi ve malikânenin çalışanlarının hayatını hikâyesine odaklanan dizi 1912 yılından başlayan hikaye ilerleyen sezonlar içerisinde 1920 yıllarına dek uzanıyor. Grantham Kontu Robert Crawley ailesi ile mutlu bir hayat sürdüğü fikrine sahipken, hayatları 15 Nisan 1912'de Titanik'in buzdağına çarpması ile birlikte bir daha eskisi gibi olmayacak şekilde değişir. Çünkü Crawley Ailesi iki üyesini çarpışmada kaybetmiştir...

 

Filmin dikkat çeken isimlerden oluşan oyuncu kadrosunda; Hugh Bonneville, Michelle Dockery, Maggie Smith, Imelda Staunton, Geraldine James, David Haig, Tuppence Middleton, Penelope Wilton gibi isimler yer alıyor. Filminin yönetmen koltuğunda ise  önemli yapımların yönetmenliğini üstlenmiş olan ayrıca Downton Abbey dizisininde bazı bölümlerinin yönetmenliğini yapan Michael Engler oturuyor. Filmin senaryosunu kaleme alan isim ise Julian Fellowes.

 

Dönem filmi "Downton Abbey"nin ülkemizdeki izleyicileriyle ne zaman buluşacağı henüz belli olmamasına rağmen yurt dışında 13 Eylül 2019 tarihinde sinemalarda gösterilmeye başlanacak.