Charlize Theron, Nicole Kidman ve Margot Robbie’li Bombshell’den İlk Fragman

22.08.2019 10:06

Holywood’un en önemli kadın oyuncularından üç tanesini; Charlize Theron, Nicole Kidman ve Margot Robbie’yi bir araya getiren Bombshell’den ilk fragman yayınlandı. Yönetmenliğini Jay Roach’un üstlendiği film, Fox News’ün kurucusu Roger Ailes aleyhine cinsel taciz davası açılmasını sağlayan kadınların hikâyesini anlatıyor.


Hakkındaki cinsel taciz suçlamaları ortaya çıktıktan sonra Fox News’ten ayrılmak zorunda kalan Roger Ailes’ı en nihayetinde suçlarıyla yüzleşmek zorunda bırakmayı başaran kadınların hikâyesi, bu yıl sinemaseverler ile buluşacak. 

 

Charlize Theron, Nicole Kidman ve Margot Robbie gibi üç güzel ve önemli ismi bir araya getiren film, yalnızca Roger Ailes hakkındaki gerçekleri gün yüzüne çıkarmak için Ailes’a karşı değil, Fox News’ta artık sıradanlaşmış olan çarpık yapıya karşı da mücadele vermek zorunda kalan kadınların hikâyesini konu ediniyor.

 

Filmde Charlize Theron, bir dönem Fox News’ta yayınlanan The Kelly File programının sunucusu olan ancak Ocak 2017’de Fox News’tan ayrılıp NBC News’ta çalışmaya başlayan Amerikalı spiker Megyn Kelly‘i, Nicole Kidman ise Fox News’un kurucusu Roger Ailes’a karşı cinsel taciz davası açan ünlü ve çok daha önemlisi cesaretli sunucu Gretchen Carlson‘ı canlandırıyor. Margot Robbie ise Kayla Pospisil isminde, aslında gerçek hikâyede yeri olmayan ancak bu yapımda olayların daha çarpıcı aktarılmasına yardımcı olacağı inanılan kurgusal bir karaktere hayat veriyor. 

 

John Lithgow’un Roger Ailes’ı canlandırdığı filmin başarılı isimlerle dolu oyuncu kadrosundaki diğer isimlerden bazıları ise Allison Janney, Alice Eve, Kate McKinnon, Connie Britton, Alanna Ubach, Malcolm McDowellMark Duplass ve Stephen Root

 

Filmin senaristliğini, The Big Short ile Oscar Ödülleri kapsamındaki "En İyi Uyarlama Senaryo" Oscarı’nı kazanan Charles Randolph üstlenirken filmin yönetmen koltuğunda oturan isim Trumbo ile adından övgüyle söz ettiren Jay Roach oldu.

 

Amerika’daki yayın tarihi 20 Aralık olarak duyurulan Bombshell’in Oscar yarışında, özellikle de oyunculuk kategorilerinde oldukça iddialı olacağı öngörülüyor. Filmin ülkemizdeki vizyon tarihine ait ise şimdilik herhangi bir açıklama bulunmuyor.