Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta (30 Ağustos 2019)

30.08.2019 22:59

30 Ağustos 2019 haftasında 2’si Türk yapımı toplam 7 film vizyona giriyor.


New York’ta Yağmurlu Bir Gün  

Genç bir çift olan Gatsby ve Ashleigh, bir haftasonu için başbaşa bir New York planı yaparlar. Ancak, kahramanlarımızın hem şehirde birbirilerini kaybeder hem de güzel hava yerini yoğun sağanak yağışa bırakır. New York’ta birbirlerini bulmaya çalışan Gatsby ve Ashleigh, tuhaf karşılaşmalar ve maceralar da yaşayacaktır.

 

Abigail: Sınırların Ötesinde

Abigail, bir salgın hastalık sebebiyle sınırları kapanmış bir ülkede yaşamaktadır. Abigail henüz 6 yaşındayken, bu hastalığa kapıldığı gerekçesiyle babası devlet yetkilileri tarafından götürülür. Bu olayın ardından Abigail özel güçleri olduğunun ve hatta yaşadıkları yerin de sihirle dolu olduğunu farkeder. Daha sonrasında ise, salgın hastalık bahanesi ile bu özel güçlere sahip kişilerin toplandığını anlar ve babasını aramaya koyulur.

 

Masal Şatosu- Sihirli Davet

11 yaşındaki Neşe abisi ve arkadaşlarıyla sıcak mahalle ortamında güzel bir yaz geçirmektedir. Bir gece Neşe, odasının camından masal kahramanı bir cücenin bahçesine bir şey sakladığını görür. Ertesi sabah hemen ne olduğuna bakar ve masal diyarına açılan sihirli kapının anahtarını bulur. Bu anahtar Neşe, abisi ve arkadaşlarının unutulmaz iki gün geçirmelerini sağlayacaktır.

 

Kediler

Pofuduk ve oğlu Lokum, günlerini miskinlik ederek ve keyifle geçiren ev kedileridir. Günün birinde Pofuduk’un oğlu Lokum bu hayattan sıkılır ve Kediler Şehri’ni bulmak için evden kaçar. Pofuduk da oğlunu bulmak için yollara düşer.

 

İblis Esir-i Beden

Bedenle ruhu ayırarak astral seyahat diye bilinen bir eylemi gerçekleştirmek isteyen, özel güçlere ve olağanüstü yeteneklere sahip dört arkadaşın zamanlar ve boyutlar arasında seyahat etmeleri onları gizem dolu bir maceranın peşinden gitmek zorunda bırakacaktır. Lanetli olduğu bilinen üç yüz yıllık bir konakta bu seyahati gerçekleştirmeği planlayan bu dört arkadaş gerçek ve ruhlar alemi arasında sıkışan arkadaşlarını ararken şeytanında peşlerine takılmasıyla amansız bir mücadele vereceklerdir.

 

Mircin

Bir grup arkadaş, karışmamaları gereken olaylara karışır ve büyük bir kovalamacanın içine düşerler. Bu kovalamacada yalnız olmadıklarının henüz farkında değilken, başlarına korkunç olaylar gelmeye başlar. Aslında İspanyol büyüsü ile lanetlenen gençlerin laneti, büyüyü yapan kişiyi de vuracaktır!

 

Elveda Oğlum

Film, Çin’in tek çocuk politikasının aileler için nasıl yıkıcı etkiler yarattığını 30 yıllık bir sürece yayarak anlatıyor. Ülkenin ekonomisinin iyileşmesiyle yaşanan toplumsal değişime de değinen film, bir çok soyut kavramı ele alıyor.