Joker, Vizyona Girmesine Bir Ay Kala Eleştirmenlerden İyi Not Aldı!

03.09.2019 16:18
Joker, Vizyona Girmesine Bir Ay Kala Eleştirmenlerden İyi Not Aldı!

4 Ekim'de ülkemizde de vizyona girecek olan Joker, Batman'in düşmanı olarak tanıdığımız karakteri mercek altına alıp onun hikayesine odaklanıyor. Todd Phillips'in yönetmenliğini yaptığı filmde başrolde Joaquin Phoenix'i izleyeceğiz. Geçtiğimiz hafta sonu Venedik Film Festivali'nde gösterilen Joker, eleştirmenlerden ''Joaquin Phoenix'e Oscar'ı verin!'' gibi yorumlarla birlikte iyi not aldı.

 

Eleştirmenlerden gelen ilk tepkilere bakacak olursak; Phoenix, Heath Ledger'ın ardından Joker rolüyle Oscar'a uzanan ikinci isim olabilir. Tabii ki eleştirmenler (her filmde olduğu gibi) Joker konusunda da tamamen aynı fikirde değil ancak Joker'ın çizgi roman uyarlamalarının tarzını yeniden tanımlayabileceği konuşuluyor. 

 

Akıllarda oluşan soru işaretlerinin belki de en başında, yönetmen Todd Phillips'in üzerine düşen görevi kotarıp kotaramayacağı yer alıyordu. Kariyerinde Hangover ve Euro Trip gibi sevilen komedi yapımlarının yönetmen koltuğuna oturmuş olan Phillips'in dram türündeki yetkinliği merak ediliyordu. Ünlü yönetmenin ortaya çıkardığı iş, bazı olumsuz eleştiriler de alsa da, filmin ritminin tatmin edici ve sürükleyici olduğunu ifade eden yazarların sayısı da oldukça fazla.

 

Olumsuz görüşe sahip eleştirmenlerin bile kabul ettiği bir gerçek ise Joaquin Phoenix'in Joker rolündeki performansı. Asıl adı Arthur Fleck olan karakteri başarı ile oynayan tecrübeli oyuncu, filmin gerilim dolu havasının altında yatan en önemli nedenlerden bir tanesi. Bakalım Joker, eleştirmenler kadar sinemaseverlerin ve çizgi roman hayranlarının da beğenisini kazanabilecek mi?