Ayvalık Film Festivali Detayları Açıklandı!

05.09.2019 11:18
Ayvalık Film Festivali Detayları Açıklandı!

4-9 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 2. Başka Sinema Ayvalık Film Festivali’nin sinemaseverler tarafından merakla beklenen programı açıklandı.


Geçen yıl ilki düzenlenen Başka Sinema Ayvalık Film Festivali’nin bu yıl açılış filmi Pedro Almodóvar'ın son filmi "Dolor y Gloria" olacak.

 

Ayvalık Film Festivali filmleri ve etkinlikleri birçok  farklı mekânda izleyicilerle buluşacak. Bu mekânlar; Ma’adra Binası, Vural Sineması, Sanat Fabrikası, mO Mimarlık Ofisi binası ve Belediye Amfitiyatrosu olarak belirlendi. Ayrıca festival süresince her akşam Ayvalık ve Cunda’nın çeşitli mahallelerinde kurulacak açıkhava sinemalarında da ücretsiz film gösterimleri yapılacak. Gösterimler Armutçuk Düğün Alanı, Eski Köylü Pazarı, Yenimahalle Düğün Alanı, Nüfus Müdürlüğü Otoparkı (Eski Kız Meslek Lisesi) ve Cunda Pazar Meydanı’nda düzenlenecek.

 

Festivalde birçok değerli yerli ve yabancı yapım yer alacak. Saraybosna Film Festivali’nde "En İyi Yönetmen" (Emin Alper) ödülü alan “Kız Kardeşler”; Venedik Film Festivali’nde prömiyer yapan “Yuva”; Ankara Uluslararası Film Festivali’nde ödül yağmuruna tutulan “Görülmüştür” bunlardan bazıları…

 

Programının tamamını 16 Eylül tarihinde öğrenceğimiz festivalin biletleri ise 21 Eylül’den itibaren ön satışta olacak. Bilet fiyatları ise ön satışlar sırasında 12 TL ve 6 TL, festival sırasındaysa 15 TL ve 7,5 TL olacak. Hafta içi gündüz seansları öğrenciler ve 65 yaş üstü izleyiciler için 6 TL olacak.