Ursula K. Le Guin'in Yerdeniz Serisi Dizi Versiyonuyla Geliyor

06.09.2019 15:22
Ursula K. Le Guin'in Yerdeniz Serisi Dizi Versiyonuyla Geliyor

Ursula K. Le Guin’in yıllar geçse de hafızalardan silinmeyen roman serisi Yerdeniz – Earthsea, A24 tarafından diziye uyarlanıyor. Nightcrawler ve We Need to Talk About Kevin gibi filmleriyle Oscar adayı olmaya layık görülmüş yapımcı Jennifer Fox’un dizinin yapımcılığını üstleneceği duyuruldu.

 

Son yıllarda Moonlight, Lady Bird, Good TimeHereditary, American HoneyThe VVitch ve Midsommar gibi dikkat çekici filmler ile sektörde çıkış yakalayan A24, Hollywood’daki yerini her geçen gün biraz daha sağlamlaştırıyor. Stüdyo, şu ana kadar televizyon dünyasında sinema dünyasındaki başarısını gösterememiş olsa da, işler yavaş yavaş değişeceğe benziyor. Çünkü A24, fantastik edebiyatın en önemli isimlerinden biri olarak kabul gören Ursula K. Le Guin‘in unutulmaz eserleri arasında yer alan Yerdeniz – Earthsea serisini televizyona uyarlamak için hazırlıklara başladı. 

 

Senaryoda kitaba ne kadar bağlı kalınacak blinmez ama fantastik edebiyatın kült eserlerinden olan Yerdeniz kitapları; dev bir okyanusun çevrelediği yüzlerce takımadanın bulunduğu bir evrende yaşayan ve güç hırsıyla kendini tehlikeye atan bir büyücünün hikayesini konu alıyor.

 

Aslında Yerdeniz serisi, daha önce 2004 yılında SciFi kanalı tarafından bir mini diziyle televizyona uyarlanmış, ancak bu uyarlama beklentilerin çok altında kalmıştı. Ayrıca Studio Ghibli’nin 2006 yapımı animasyon filmi Yerdeniz Öyküleri – Gedo senki de Yerdeniz serisinden uyarlanmış ancak o da büyük bir başarı elde edememişti.