Efsane Film Face/Off Yeniden Çekilecek!

10.09.2019 15:23
Efsane Film Face/Off Yeniden Çekilecek!

1997 yapımı, Nicolas Cage ve John Travolta başrollü “Face/Off”un yeniden çekileceği Paramount Pictures tarafından resmi olarak duyuruldu.


1998 yılında “En iyi Görsel Efekt” dalında Oscar adaylığı da bulunan “Face/Off” birçok prestijli ödül töreninde “En İyi Yönetmen” ve “En İyi Senaryo” ödüllerine de layık görülmüştü. John Woo yönetmenliğindeki orijinal filmin senaryosunu ise Mike Werb ve Michael Colleary kaleme almıştı.

 

Variety’nin paylaştığı habere göre “Face/Off” yeniden çekiminin senaryosunu “The Cloverfield Paradox”, “Shimmer Lake”, “Liseli Polisler 2” gibi yapımların senaryosunda da imzası bulunan Oren Uziel kaleme alacak. Prodüksiyonda ise Neal Moritz ve David Permut'un yer alacağı “Face/Off” yeniden çekiminin yönetmeni ve oyuncuları ise henüz netlik kazanmadı. Nicolas Cage ve John Travolta yerine iki yeni yüzün yer alacağı tahmin edilen filmin çalışmalarına başlanması için ise “Top Gun: Maverick” ve “Mission: Impossible” projelerinin bitiminin beklendiği söyleniyor.

 

1997 yapımı, orijinal “Face/Off”un senaryosu ise şöyleydi; FBI ajanı Sean Archer, sadist bir terörist olan Castor Troy'un Los Angeles'ta sakladığı biyolojik silahın peşine düşer. Archer, oğlunun ölümünden sorumlu tuttuğu Troy'u ele geçirir ve onun yüzünü alarak terör çetesinin içine girmeyi planlar. Ancak öldüğünü sandığı Troy komadan çıkarak Archer'ın labaratuvarda bıraktığı yüzü ameliyatla kendine taktırır. Archer, teröristlerin arasında kalırken, Troy da Archer'ın ailesinin içine sızar.