Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta (13 Eylül 2019)

13.09.2019 09:50

13 Eylül 2019 haftasında 2’si Türk yapımı toplam 9 film vizyona giriyor.


Elektrik Savaşları

The Current War filmi, elektrik alanındaki teknolojilerin gelişimine büyük katkı sağlamış ve birçok icat ortaya çıkarmış Thomas Edison (Benedict Cumberbatch) ve George Westinghouse (Michael Shannon) arasındaki rekabete odaklanıyor.


Cin Azabı

Ev hanımı Zeynep ve bir holding patronunun şoförü Kemal, severek evlenmiş, mutlu bir çifttir. Zeynep’in ailesi o çocukken ölmüş, Kemal’in ise bir tek annesi vardır. Zeynep hamile iken; Kemal yoğunluktan dolayı eşi Zeynep’i köydeki annesinin yanına gönderir. Zeynep bu durumu çok istemese de kabul eder. Kemal, eşi Zeynep’i köydeki annesinin yanına bırakıp, İstanbul’a döner. Ancak eski bir inanışa göre, hamile kadın yalnız bırakılmamalıdır çünkü cinler musallat olur! Her ne kadar bu Kemal’e hurafe gibi gelse de; oldukça tenha olan köyde, cinler Zeynep’in ve bebeğinin etrafını saracaktır.

 

Cehennem Gecesi

Melinda ve Sheila benzin istasyonunda çalışan iş arkadaşlarıdır. Yalnız ve dengesiz bir karaktere sahip olan Melinda, dışa dönük bir kişiliği olan Sheila’nın gölgesinde kalmaktan sıkılmıştır. Bir gece; Billy isminde biri, nakit sıkıntısından dolayı benzin istasyonunu soymaya karar verir. Melinda bir şekilde Billy ile güzel bir iletişim kurar ancak bundan kimin ya da kimlerin zarar göreceğini hiç umursamamaktadır.

 

Arkadaşım Benjamin

İyi kalpli, şapşal, sakar fil Benjamin’in ailesi yaşadığı hayvanat bahçesindeki bütün hayvanlardır. En yakın arkadaşı ise, her okul çıkışı Benjamin’i ziyarete gelen 9 yaşındaki Otto’dur. Benjamin hayatından oldukça mutludur. Ancak bir gün hayvanat bahçesinin yıkılıp, yerine bir apartman yapılacağının haberi gelir. Benjamin arkadaşı ve ailesinden vazgeçmemek için büyük bir maceraya atılır.

 

Sevimli Evcil Hayvanlar

Köpek Jerry, kedi Mandy ve papağan Frank sahipleri işe gidince evde yapayalnız kalırlar. TV’de hayvanların komik hallerini izleyen üç kafadar, hayvan krallığının en komik, en çılgın evcil hayvanının kim olduğu konusunda iddiaya tutuşurlar. En sonunda buna karar vermek için de bir yarışma düzenlerler.

 

Ölümcül Temas

Emma kendisini kaçıranlardan kurtulmasına yardım eden kişinin, aslında 15 yıl önce kendisine saldıran kişi olduğunu farkeder ve olaylar gelişir.

 

Kız Kardeşler

Reyhan, Nurhan ve Havva isimli üç kız kardeş, küçük yaşta öksüz kalmıştır. Annelerinin ölümünün ardından kızlar, kasabada yaşayan birbirinden farklı üç aileye besleme olarak gönderilirler. Birbirlerinden ayrılmak zorunda kalan kardeşler yaşadıkları kaybın, birbirlerinden ayrı kalma acısının ve yeni yaşamlarına uyum sağlamanın ortasında kalırlar. Zaten bir süre sonra da kızlar, yanlarında kaldıkları ailelerin yanında tutunamaz, içinde bulundukları durumlara adapte olamaz ve baba ocağına geri gönderilir. Aradan geçen zorlu ve apayrı yaşanmışlıklarla dolu yılların ardından köylerine dönen kardeşler, aynı evde tekrar buluştuklarında kaçtıkları gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalır.

 

Casus

Film kimliği açığa çıkan Mossad Ajanı Rachel’ın hikayesini konu alıyor. Rachel, kendi servisi için bile bir risk haline dönüşmüştür ancak işinde çok iyi olması sebebi ile son bir görevde daha çalışması istenir. Rachel, gizli bir görev için İran’a gider ancak takip ettiği adama aşık olması işleri daha da karmaşıklaştırır.

 

Eş Anlamlılar

Yoav, hiç sevmediği ülkesi İsrail’den, aslında olmak istediği yer olan Paris’e taşınır. Kendi kimliğini inkar edip, kökenlerini yok sayıp, Fransız olmak ister ama asıl benliği onu bırakacak mıdır ?