Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta (20 Eylül 2019)

20.09.2019 09:11

20 Eylül 2019 haftasında 5’i Türk yapımı toplam 10 film vizyona giriyor.


Yıldızlara Doğru 

Film uzay mühendisliği yapan Roy McBride'ın yirmi yıl önce Neptün gezegenine orada hayat olup olmadığını araştırmak amacıyla giden babasını yirmi yıl sonra bulmaya ve görevinin neden başarısız olduğunu anlamak için güneş sistemini dolaşmasına odaklanacak.

 

Annem

Nazlı, annesinden utanan ve maalesef  bir an önce ondan kurtulmak isteyen genç bir kızdır. Nazlı'nın annesi ise, kızı için her şeyi yapmayı göze alan, imkânsızlıkları mümkün kılmaya çalışırken kendi hayatını feda eden iyi niyetli bir kadındır. Üniversiteyi kazanması ile doğup büyüdüğü köyden, kurtulmak istediği annesinden ayrılan Nazlı, aradan geçen onca yıldan sonra annesinin yanına geri dönmeye karar verir.

 

Rambo: Son Kan

Adı ile serinin başlangıcı olan Rambo: First Blood filmine atıf yapan Rambo: Last Blood‘da Arizona'da yer alan bir çiftlikte yaşarken yaşadığı "Travma Sonrası Stres Bozukluğu" ile baş etmeye çalışan John Rambo hiç de zamanı değilken yine tehlikeli bir maceraya atılıyor. Şiddeti geride bırakıp gündelik işlerle geçimini kazanmaya karar veren Rambo arkadaşının torunu Meksika sınırında kaybolunca harekete geçer. Bu kez de karşısında merhametten ve acıma duygusundan uzak bir kaçakçı grubu vardır.

 

Hızlı ve Tüylü

Kimsesiz bir ebabil kuşu olan Manou’yu bir martı çifti evlat edinir. Martı çifti Manou’yu evlat evinmiştir ancak Manou’nun martı kolonisine kabul edilmesi için de bir mücadele vermesi gerekmektedir. Bir zaman sonra Manou diğer ebabil kuşlarıyla tanışır ve bu tanışma onu bir ikileme sürükler. Artık Manou nereye ait olduğuna karar vermelidir.

 

Bağlılık Aslı

“Bağlılık Aslı”; doğumdan sonra, işe başlamak için bebeğine bakacak birini arayan Aslı’nın yolunun Gülnihal ile kesişmesini konu alıyor. Aslı gibi bir bebek sahibi olan Gülnihal’in gelişi; Aslı’nın sırlarıyla yüzleşmesine neden olacaktır.

2020 yılında gerçekleşecek 92. Akademi Ödül Töreni’nde, “Yabancı Dilde Uluslararası Uzun Metraj Film” dalında yarışması için Semih Kaplanoğlu’nun yönetmen koltuğunda oturduğu “Bağlılık Aslı” isimli film seçildi.

 

Hayvanat Bahçesi

Serinin ikinci filmi olan Zoo Wars 2’de hayvanlar birlikte yaşadıkları evrende, uyumlu bir hayat sürebilmek için çeşitli zorluklarla anlaşmaya varıp, ateşkes ilan etmişlerdir. Ancak bu kimi kötü güçlerin hoşuna gitmemiştir. Bu sebeple ateşkesi bozmaya çalışan kötülere karşı, hayvanların mücadelesi anlatılıyor.

 

Kin

Üç kız arkadaş, haftasonu kız kıza bir kaçamak yapıp; kızlardan birisinin ailesine ait olan eve giderler. Ancak bu durumdan programa dahil edilmeyen erkek arkadaşları çok hoşlanmaz. Bu sebeple erkekler kızları korkutup aynı zamanda eğlenmek için bir plan yaparlar. Planın için de sürpriz  bir evlililk teklifi de vardır. Ancak hiçbir şey planlarına uygun gitmeyecektir.

 

Görülmüştür

Zakir, İstanbul’daki bir cezaevinde çalışmaktadır. Annesiyle birlikte oturduğu evinde tekdüze bir hayat sürdürmekte, günleri işi ve evi arasında geçmektedir. Cezaevindeki işi ise mahkumlara ait mektupları okuyup varsa sakıncalı yerleri karalayarak sansürlemek ve mektuplara 'görülmüştür' kaşesi vurmaktır. Hayata karşı pek de bir tutkusu olmayan Zakir, bir gün mektuplardan birinden çıkan dikkat çekici bir güzelliğe sahip Selma'nın fotoğrafıyla karşılaşınca allak bullak olur. Selma cezaevinde yatmakta olan belalı mahkumlardan Recep'in karısıdır. Zakir bu fotoğrafı çalmaya karar verir. Ama bu iş basit bir hırsızlıkla kalmaz. Çünkü Selma'yı günden güne takıntı haline getirmeye başlamıştır.

 

Siddah

Film, cinler tarafından lanetlenen dört gencin ürkütücü hikayesini konu alıyor.

 

Eğlenceli Çiftlik Arkadaşları

Animasyon filmi çiftlik hayvanlarının eğlenceli hayatlarını ve maceralarını konu alıyor.