Semih Kaplanoğlu'nun Yeni Filmi Bağlılık Aslı Vizyona Girdi!

20.09.2019 12:04
Semih Kaplanoğlu'nun Yeni Filmi Bağlılık Aslı Vizyona Girdi!

Ülkemizi yurtdışında da en iyi şekilde temsil eden isimlerden biri olan usta yönetmen Semih Kaplanoğlu'nun imzasını taşıyan "Bağlılık Aslı" vizyona girdi. 

 

Vizyona henüz bugün girmiş olan film şehir hayatı ve annelik kavramı arasındaki ilk söyleyişte alakasız gibi duran ama filmi izleyince rahatlıkla kurabileceğimiz ilişkiyi kendi bakış açısı ile bizlere yansıtıyor.

 

Akademi Ödülleri'nde En İyi Uluslararası Film kategorisinde yarışma ihtimali olan Bağlılık Aslı'nın konusunu biraz daha uzun anlatacak olursak: Bağlılık Aslı, bebeğini dünyaya getirdikten sonra iş hayatına dönmeye çalışan bir kadının inişli çıkışlı bir hal alacak olan hayatını odak noktası alıyor. Aslı, bebeğini dünyaya getirmek için işinden ayrılır. Doğumun üzerinden birkaç ay geçtikten sonra ise yeniden işe gitme isteği onu rahatsız etmeye başlar. İşe başlamak için haliyle çocuğunu emanet edebileceği bir bakıcı arayan Aslı, uzun süre istediği kişiyi bulamaz ancak uzun araştırmaların ardından, kendisi gibi bir bebeği olan Gülnihal adında bir bakıcı bulur.  Gülnihal'in Aslı'nın hayatına girmesi, Aslı'nın kaçtığı gerçeklerle yüzleşmesine neden olur.

 

Dram türündeki Bağlılık Aslı'nın hem yönetmenliğini hem de senaristliğini Semih Kaplanoğlu üstleniyor; oyuncu kadrosunda ise

Kübra Kip, Ece Yüksel, Umut Kurt, Merve Şeyma Zengin, Jale Arıkan, Osman Alkaş ve bebek oyuncu Almina Kavcı yer alıyor.