And Then We Danced Filminin Fragmanı Yayınlandı

03.10.2019 09:25

İsveç'te bu yıl 92.'si düzenlenen Akademi Ödülleri'ne "Uluslararası En İyi Film" kategorisinde aday olarak gösterilen And Then We Danced filmine ait yeni bir  fragman paylaşıldı. 

 

Yönetmenliğini Levan Akın'ın üstlendiği Ve Sonra Dans Ettik'den yayınlanan fragmanda müziğin ritmine kendimizi bırakarak içsel bir yolculuk yapıyoruz. 

 

2019 yılının sonlarına yavaş yavaş yaklaştığımız bu günlerde en merakla beklenen filmlerden biri olan "And Then We Danced"in konusu ise şu şekilde: And Then We Danced, kendi benliğini keşfetmeye çalışan bir gencin hayat hikâyesini odağına alıyor. Çocukluğundan beri en büyük tutukusu dans olan Merab, bir Gürcü topluluğu ile birlikte çalışmaktadır. Tüm varlığıyla bağlı olduğu dans ile hayatındaki sorunlardan bir nebze de olsa uzaklaşmayı planlayan Merab, dansta en iyisi olabilmek için sürekli çalışır. Ancak onun küçük dünyası, gruplarına yeni bir dansçının dâhil olmasıyla bambaşka bir hal alır. Grubun yeni üyesi Irakli’yi başlarda en güçlü rakibi olarak gören Merab, kendisini zamanla bambaşka duygular içinde bulur. Irakli’ye karşı farklı hisler beslemeye başlayan Merab, bu süreçte kendisini ve bedenini de tanımaya başlar.

 

Gay romantizmi sınıfına girecek yapımlardan biri olarak tanımlanan And Then We Danced, dünya prömiyerini Cannes Film Festivali'nde Queer Palm kategorisinde aday olarak gösterilmişti. Ancak film, ödülü Fransa yapımı Portrait of a Lady on Fire'a kaptırmıştı. 

 

Oyuncu kadrosunda ise  Levan Gelbakhiani, Tamar Bukhnikashvili, Bachi Valishvili, Giorgi Aladashvili gibi isimlerin yer aldığı filmin vizyon tarihi ise 15 Kasım olarak belirlendi. Film, ayrıca 4-13 Ekim tarihleri arasında İstanbul,Ankara ve İzmir'de gerçekleştirilecek Filmekimi'nde de gösterilecek filmler arasında yer alıyor.