Richard Jewell'a Ait İlk Fragman Yayınlandı

04.10.2019 18:31

Olympic Park'ta yaşanılan olayın beyaz perdeye aktarılmış versiyonu olan “Richard Jewell” filmine ait ilk fragman resmihesaplardan paylaşıldı. Paul Walter Hauser'ın başrolünü üstlendiği filmin yayınlanan fragmanında, insanları bombaya karşı uyaran güvenlik görevlisi Richard Jewell'ın yaşamının saniyeler içinde alt üst oluşuna şahitlik ediyoruz. 

 

Yönetmen koltuğunda ünlü yönetmen Clint Eastwood'un oturduğu "Richard Jewell"ın konusu ise şöyle:  Richard Jewell, 1996 yılında düzenlenen Atlanta Olimpiyatları’nda Centennial Olympic Parkı’nda yaşanılan yaşanmış trajik olayı konu ediniyor. 1996 yılında düzenlenen Yaz Olimpiyatları sırasında Centennial Olympic Parkı’nda bombalı saldırı düzenlenmiştir. Yaşanan olayların suçlusu olarak ise Richard Jewell ilan edilir.  Güvenlik görevlisi olarak çalışan Richard Jewell, saldırı sırasında onlarca insanın hayatını kurtarsa da basında çıkan haberler tam tersine onun terörist olduğunu iddia etmektedir. Olayın ardından hayatı bir anda tepetaklak olan Jewell’in suçsuz olduğu ise birkaç ay sonra ortaya çıkar ve gerçek suçlunun ortaya çıkması ile Richard aklanır ancak hayatı hiçbir zaman eskisi gibi olamaz. 

 

Filmin oyuncu kadrosunu Paul Walter Hauser'ın yanı sıra Chris Rock, Jon Hamm, Olivia Wilde, Kathy Bates gibi tanınmış isimler oluşturuyor. Yılın en önemli filmlerinden biri olarak görülen Richard Jewell, yurt dışında 13 Aralık 2019 tarihinde vizyonda olacak ancak ülkemizde yayınlanıp yayınlanmayacağı hala belirsizliğini koruyor.