G-Force, Potter’ı birincilikten etti!

29.07.2009 12:06
G-Force, Potter’ı birincilikten etti!

Disney’in, yapımcılığını Hollywood’un önde gelen yapımcısı Jerry Bruckheimer’ın üstlendiği 3D komedi aksiyon macera filmi G-Force, bu hafta sonu ABD’de büyük bir seyirci topluluğunu kendisine çekti. Çıkış anketleri, seyircinin %75’inin çocuklu aileler olduğunu ve konuşan kobaylardan, aksiyon sahnelerindeki görkemli efektlerden büyük keyif aldıklarını gösterdi. Bu da 3D deneyiminin seyircileri heyecanlandırdığı ve sinemaya giden seyirci sayısına büyük katkıda bulunduğunu gösteriyor. Filmdeki bilgisayar animasyonu karakterlerini seslendirenler Nicolas Cage, Penelope Cruz, Sam Rockwell, Steve Buscemi ve Tracy Morgan. Filmde Bill Nighy ve Felekten Bir Gece filminin yıldızı Zach Galifianakis de canlı performanslarıyla yer alıyor.

 

G-Force 18 Eylül Cuma günü Türkiye\'deki sinemalarda 2D ve 3D olarak vizyona girecek.

 

1)    Karayip Korsanları, Top Gun ve Büyük Hazine gibi gişede büyük başarılar elde eden filmlere imza atan Jerry Bruckheimer, G-Force ile ilk kez 3D sinemaya el attı.

2)    Bruckheimer’ın filmlerinin sinema, video ve müzik hasılatının toplamı dünya çapında 15 milyar doları geçiyor.

3)    G-Force, ödüllü özel efekt uzmanlarını bir araya getiriyor. Yönetmen Hoyt Yeatman, “The Abyss” filmiyle En İyi Görsel Efekt dalında Oscar aldı. Görsel efekt danışmanı Scott Stokdyk “Spider Man 2” için Görsel Efekt Dalında Başarı Oscar’ı dahil olmak üzere çığır açıcı çalışmaları için toplamda 2 Oscar kazandı.

4)    Özel efekt ekibi tüylü karakterlerin üzerinde toplam 271,955,886,586 tüy hazırladı ve bu rakam samanyolundaki yıldızların %91’i, gezegenimizde bugüne kadar yaşamış olan insanların 2.6 katı.