Apple'ın Asimov Uyarlamasının İlk Oyuncuları Belli Oldu!

23.10.2019 15:35
Apple'ın Asimov Uyarlamasının İlk Oyuncuları Belli Oldu!

Bilim Kurgu yazarı Isaac Asimov'un film veya diziye uyarlanmasının zor oldacağı düşünülen Vakıf Serisi'nin hakları geçen yıl Apple tarafından alınmıştı. Apple TV+ için hazırlanan dizi projesinde rol alacak oyunculardan iki tanesi belli oldu! Dizide Marvel Sinematik Evreni'nin Ronan'ı Lee Pace ile Chernobyl ve Carnival Row gibi diziler ile gündemde kalan Jared Harris yer alacak.

 

Asimov'un  Vakıf serisi, Rus yazarın 1950'li yıllarda yazdığı orijinal üçlemeden ve daha sonra yazdığı, üçleme öncesinde ve sonrasında geçen olaylara odaklanan dört kitaptan oluşuyor. Vakıf Serisi, psiko-tarih adında bir metod ile büyük insan topluluklarının geleceğini tahmin edebilen bir matematisyen olan Hari Seldon'ın hikayesini takip ediyor. Seldon, içinde yaşadığı İmparatorluğun çökeceğini öngörür, ancak çöküş sonrası gerçekleşecek 30000 yıllık barbarlık devrinin süresinin ''Vakıf'' adı verilen bir gezegendeki bilim insanları ve filozofların yardımı ile 1000 yıla indirilebileceğini de tahmin eder.   

 

Harris, dizide Seldon karakterini canlandıracak, Pace'i ise hikayenin başlangıcındaki İmparator olan ''Brother Day'' rolünde izleyeceğiz.

 

Vakıf Serisini kaynak alan bu dizinin yayın tarihi henüz belli değil ancak Apple TV+ önümüzdeki hafta yayına hayatına See, The Morning Show, Dickinson ve For All Mankind gibi yapımlar ile merhaba diyecek.