Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta (15 Kasım 2019)

15.11.2019 09:56

15 Kasım 2019 haftasında 2’si Türk yapımı toplam 7 film vizyona giriyor.


Asfaltın Kralları

1966 yılında düzenlenen Le Mans Yarışı’nda yaşanılan gerçek olayları ışık tutuyor. Henry Ford II ve Lee Iacocca ikilisi, tuhaf ancak kararlı bir grup Amerikalı mühendis ve tasarımcıdan kendileri için özel bir araba yapmaları için istekte bulunurlar. Matt Damon’ın canlandırdığı otomotiv vizyoneri Carroll Shelby  ve Christian Bale ‘in canlandırdığı İngiliz şoförü Ken Miles’ın  başını çektiği ekip, uzun yıllardır pistlerde bir numara olan Ferrari’yi Fransa’da düzenlenen 1966 Le Mans Dünya Şampiyonası’nda yenmek için neler yapabileceklerini düşünmeye ve bu konuda çalışmaya koyulurlar.

 

Söz Vermiştin

Lilyan ve Nesim, okuldan arkadaşlardır ve yıllar boyunca görüşmemişlerdir. Ancak yıllar sonra tekrar yolları kesişir. Lilyan, lise orkestrasında gitar çalan Nesim'e gizlice hayranlık besliyordur. Şimdi ise geç kalmış aşklarını yaşama imkanı yakalayacaklardır. Aşklarına bir ömür boyu sahip çıkan ve her gün yeniden bu aşkı yaşayan insanların hikayesini paylaşan Söz Vermiştin'de bir müzik yapımcısı olan Nesim, sosyal medyada Lilyan ile karşılaşır. Bu karşılaşmaları ise bir aşka dönüşecektir.

 

Gece Gelenler

Gece Gelenler'de, şamanik öğlerele desteklenen doğaüstü bir korku hikayesi anlatılıyor.

 

Bir Kadın Zaferi

1926 yılında geçen filmde 24 yaşındaki Hollandalı Antonia'nın hikayesi anlatılıyor. Genç kadın orkestra şefi olmak istemektedir ancak kimse onun yeteneğine inanmamaktadır. Kaybedecek bir şeyi kalmadığı için şansını bir de kıta Avrupa'da denemek isteyen Antonia çok geçmeden hayatının aşkı ike müzik tutukusu arasında bir seçim yapmak zorunda kalacaktır.

 

Kraliçe Lear

2000'li yılların başında, Mersin'in bir dağ köyünde yaşayan bir grup kadın, bir tiyatro grubu kurup Shakespeare'in ''Kral Lear'' oyununu oynamaya karar verirler. Oyunu ücra dağ köylerinde sahnelemeyi akıllarına koyan kadınlar, yolda karşılaştıkları zorluklarla da yine hep birlikte başa çıkmaya çalışırlar.

 

Ve Sonra Dans Ettik

Küçük bir çocukken dansa ilgi duymaya başlayan Merab, dans vasıtası ile kendisini keşfetmeye çalışır. Bir topluluk ile birlikte elinden geldiği en sıkı biçimde çalışmalarını sürdüren Merab'ın hayatı, gruba giren yeni bir dansçı ile birlikte değişime uğrar. Iraklı adındaki bu dansçıyı önce rakip olarak gören Merab'ın bu duyguları daha sonra değişecektir.  


Ayı Kardeşler: Zamanda Yolculuk

Filmde zaman yolculuğu ile ilkel çağlara giden Briar, Bramble ve Vick adlı ayıların macerası anlatılıyor. Üç ayı tarih öncesi tehlikelerden kaçarak sağ salim eve dönmeye çalışırlar.