Netflix, Vikings’in Spin-Off Dizisinin Geleceğini Müjdeledi

21.11.2019 15:56
Netflix, Vikings’in Spin-Off Dizisinin Geleceğini Müjdeledi

Netflix’in 5 sezondur devam eden ve haliyle “uzun soluklu diziler” kategorisinde sayabileceğimiz yapımı Vikings’in önümüzdeki yıl yayınlanacak olan son sezonu ile ekranlara veda edeceğini daha önce duyurmuştuk. Konuyla ilgili son gelişme ise, Vikings’in bayrağını taşıyacak yeni bir spin-off dizi için Netlifx’in şimdiden hazırlıklara başlamış olduğunun resmi olarak duyurulmuş olması. 

 

GOT’a benzer bir atmosferde geçen hikâyesi ile GOT kadar olmasa da yüksek izlenme rakamlarına sahip olan dizi 2013 yılında yayın hayatına başlamıştı. Yüksek aksiyonlu senaryosu sayesinde kısa sürede sadık izleyici kitlesine sahip olmayı başarmış olan Vikings’in final sezonu üzerinde çalışan dizinin yaratıcıları Michael Hirst ve Jeb Stuart’in final sezonunu da toplamda 20 bölüm olarak hazırlayacağını ancak 10-10 bölerek ilk 10luk kısmını 2019 yılında, geri kalanını ise 2020 yılında yayınlayacağı öngörülüyor. 

 

Daha sonra ise Vikings dizisinin sonlandığı zamandan 100 sene sonrasından başlayacak bir hikaye üzerinden hazırlanan yeni yapım Vikings: Valhalla, Nordik tarihinin Leif Erikson, Freydis ve Harald Harada gibi önemli karakterlerini konu edinecek.  Yani, haberin başında da söylediğimiz gibi Vikings bitecek ve Netfli'de tüm sevenleri için yeni bir Nordik macerası başlayacak: Vikings: Valhalla…