Clint Eastwood İmzalı Richard Jewell, Oscar Yarışında Kendine Yer Bulabilecek Mi?

22.11.2019 18:15
Clint Eastwood İmzalı Richard Jewell, Oscar Yarışında Kendine Yer Bulabilecek Mi?

Usta oyuncu ve yönetmen Clint Eastwood'un yönetmenliğinde hazırlanan biyografi temalı dram filmi "Richard Jewell", geçtiğimiz günlerde AFI Festivali'nde dünya prömiyerini yaptı ve genel olarak olumlu eleştirilere maruz kaldığı için ise şimdiden Oscar yarışını kazanıp kazanamayacağı konuşuluyor ! 

 

"Richard Jewell" filminde başrolü üstlenen oyuncu Paul Walter Hauser'in canlandırdığı Richard Jewell karakteri, 2007 yılında yaşamını yitiren gerçek birine dayanıyor. Jewell, yalnızca senaryo gereği değil gerçek hayatta da Olympic Park'da çalışan bir güvenlik görevlisiydi. Önce 1996 Atlanta Olimpiyatları’nda Centennial Olympic Parkı’nda yaşanılan kötü olayın sorumlusu olarak suçlanan ve bu nedenle de hayatı tepetaklak olan adam, olaydan birkaç ay sonra suçsuz bulunmuştu. Daha sonra ise aıl suçlunun Eric Robert Rudolph olduğu anlaşılmıştı. Ancak bu şekilde de olay kapanmamış ve sular durulmamıştı çünkü 2005 yılında Rudolph yeniden suçlamaları reddetmişti. Jewell, suçsuz olmasına rağmen suçlandığı bu olayın ardından ne Amerikan kahramanı kimliğini ne de yaşadığı travmanın yarattığı nedenlerle kaybettiği sağlığını geri kazanamamıştı. 

 

Richard Jewell filmi, yalnızca olayların Jewell'in hayatındaki etkisine odaklanmıyor ayrıca gazeteciliğin kötü yönlerine de değiniyor. Olivia Wilde tarafından hayat verilen gazeteci Kathy Scruggs, Jewell'ın yaşadıklarının sorumlusu olanlardan yalnızca bir tanesi.

 

Film, ülkemizdeki izleyicileriyle 17 Ocak 2020 tarihinde sinemalarda buluşacak.