Ben Affleck, King Leopold's Ghost'un Yönetmeni Olacak

23.11.2019 18:15
Ben Affleck, King Leopold's Ghost'un Yönetmeni Olacak

Akademi ödüllü, Dünyaca tanınmış oyuncu ve yönetmen Ben Affleck, yeni bir film projesine yönetmen olarak dahil oldu. Affleck'in yeni film projesinin, Adam Hochschild'ın "King Leopold's Ghost: Story of Greed, Terror and Heroism in Colonial Africa" isimli eserinin beyazperde uyarlaması olduğu açıklandı.

 

Daha önce Gone Baby Gone, The Town, Argo, Live by Night gibi yapımların yönetmen koltuğuna oturmuş olan oyuncu ve yönetmen Ben Affleck, yalnızca yönetmenlikle kalmayacak aynı zamanda filmin yapımcılığını, yönetmen Martin Scorsese ile birlikte üstlenecek.

 

King Leopold's Ghost'un konusu ise eğer kitaba sadık kalınırsa şöyle olacak; Avrupa ülkelerinin, Afrika kıtasındaki ülkeleri sömürge haline getirmek için arayış ve yarış içerisine girdiği eski dönemde, paralı askerlerden oluşan acımasız bir orduya sahip olan Belçika kralı II. Leopold izlediği strateji sayesinde dünyanın en zengin adamı haline gelmiştir. Filmde, cesur Kongo halkının sömürgeyi kabul eden diğer tüm ülkelerin aksine II. Leopold'un sömürge haline getirmek için yaptığı zulümlere karşı gelmesi konu edinilecek…

 

King Leopold's Ghost için aslında ilk düşünülen şey başlarda dizi formatında hazırlanmasıydı. Ancak sonunda filme uyarlanmasına karar verildi. Filmin çekimlerine ne zaman başlanacağı henüz açıklanmadı.