Netflix Savaşa The Irishman ile Devam Ediyor!

26.11.2019 16:45
Netflix Savaşa The Irishman ile Devam Ediyor!

Geçtiğimiz yıl gerçekleşen 91. Akademii Ödül Töreni’nde Netflix filmi olarak çekilen Roma’nın Yabancı Dilde En İyi Film, En İyi Sinematografi ve En İyi Yönetmen kategorilerinde aday olup, ödüle layık görülmesi sonrasında konu hakkında oldukça büyük itirazlar gelmişti.


Özellikle ünlü sinemacı Steven Spielberg Netflix’de yayınlanan filmlerin Oscar yarışında olmaması gerektiğini oldukça ateşli bir biçimde savunmuş, sinema dünyası ikiye bölünmüştü.

 

Spielberg  konu hakkında Akademi ile bir toplantı da gerçekleştirmişti ve toplantıdan çıkan karar ise; Netflix konusunda bir değişikliğe gidilmeyeceği şeklinde olmuştu.

 

Bu gelişmelerin üzerine Netflix bu yıl ödül sezonuna The Irishman ile damga vurmak için çalışmalarına başladı. Yarın yani 27 Kasım tarihinden itibaren dijital platform üzerinden izlenebilecek olan The Irishman’in yönetmenliğini Martin Scorsese üstlenirken; filmin başrollerini ise Al Pacino ve Robert De Niro paylaşıyor. Charles Brandt’ın “I Heard You Paint Houses” isimli romanından Steven Zaillian tarafından uyarlanan film; Frank 'The Irishman' Sheeran isimli bir tetikçinin hikâyesini anlatıyor.

 

The Irishman bu ödül sezonunda yarışabilmek için Amerika sinemalarında kendine pek fazla yer bulamasa da, Netflix’te izlenebileceği tarihlerde Asya ve Avrupa ülkelerinde aynı zamanda vizyonda da yerini alacak.