Daniel Radcliffe'li Escape from Pretoria'a Ait Fragman Yayınlandı

14.12.2019 02:04

Harry Potter serisi ile adını tüm dünyaya duyurmayı başaran Daniel Radcliffe, artık doğal olarak farklı rollerde de görüyoruz. Son yıllarda farklı tarzlardaki yapımlarda gösterdiği performansları ile övgü dolu yorumlar işiten oyuncunun filmografisine eklediği en yeni film olan siyasi gerilim filmi Escape from Pretoria'a ait fragman yayınlandı.

 

Filmin konusunu 70li yıllarda Apartheid karşıtı faaliyetleri yüzünden yüksek güvenlikli Pretoria Hapishanesine sevk edilen Tim Jenkin'in yaşadıkları oluşturuyor. Filmde en çok göreceğimiz üç karakter olan Tim Jenkin, diğer ANC tutukluları Stephen Lee ve Denis Goldberg  birlikte büyük bir kaçış planına imza atabilmek için en ufak ayrıntısına kadar düşünülmüş bir plan hazırlarlar.

 

Gerçek hayatta da yaşanmış olan bu olayın 40. yıl dönümü olan 11 Aralık 2019 tarihinde yayınlanmış olan fragman ile tarihe de bir selam verilmiş oldu. Tim Jenkin'in aynı adlı romanından uyarlanan filmde L.H. Adams ve Karol Griffiths’a senaryoda yardım eden Francis Annan aynı zamanda filmin yönetmen koltuğunda da oturuyor. Oyuncu kadrosunda başrol Daniel Radcliffe'e eşlik edecek olan isimlerden başlıcaları ise; Ian Hart, Daniel Webber, Nathan Page ve Stephen Turner.

 

Escape from Pretoria, 6 Mart 2020 tarihinde dünya üzerinde ilk olarak İngiltere'de gösterime girecek.