Netflix'in Dracula Uyarlamasına Ait Tanıtım Videosu Yayınlandı

16.12.2019 09:41

BBC ve Netflix’in ortak çalışmaları sonucunda hazırlanan mini dizi Dracula’nın yayınlanması için geri sayım başladı. 3 bölüm gibi kısa bir serüven olarak sunulacak olan dizinin yapım süreci de oldukça iddialı geçti. Yıllar boyunca sinema ve TV yapımı olmak üzere çeşitli şekillerde uyarlamaları hazırlamış olan Dracula, yine 1800'lü yılları evlerimize getirecek. Şimdiye kadar yapılmış uyarlamalardan en başarılısı olarak kabul edilen 1992 yapımı Francis Ford Coppola uyarlamasından sonra Dracula filmine ait uyarlamalarda tabiri caizse vites arttırılmış ve daha fazla aksiyon dolu çalışmalar hazırlanmaya başlanmıştı. Ancak yayınlanan tanıtım videosuna bakacak olursak, bu yeni mini dizi uyarlaması vesilesi ile Dracula’nın özüne döneceği anlaşılıyor. 

 

Mini dizi Dracula, Bram Stroker'ın romanından uyarlanarak 90'ar dakikalık üç bölüm haline getirildi. Her bir bölümün birer film tadında olacağı dizinin başrolünde, Claes Bang bulunuyor. Bang’e eşlik edecek isimlerin içerisinde ise, Dolly Wells, John Heffernan, Joanna Scanlan, Morfydd Clark, Jonathan Aris ve Youssef Kerkour gibi isimler yer alacak.

 

Dizin senaristliğini üstlenen isimler ise başta Sherlock olmak üzere bir çok yapımın da senaristliğini üstlenmiş olan aynı zamanda Mark Gatiss ve Steven Moffat olurken, yönetmen koltuğunda her bir bölüm için Jonny Campbell, Paul McGuigan ve Damon Thomas oturacak. Larry Tanz ise bu yaratıcı ekibin başında olan isim.  

 

Dracula, tüm dünyayla aynı anda 4 Ocak 2020 tarihinde Netflix Türkiye'de yayınlanmış olacak.