Star Wars: The Rise of Skywalker'ın Galası Yapıldı

20.12.2019 14:03
Star Wars: The Rise of Skywalker'ın Galası Yapıldı

Skywalker efsanesi üzerine kurgulanmış olan yeni nesil üçlemenin son filmi Star Wars: The Rise of Skywalker filminin galası yapıldı. Yayınlanmasına sayılı gün kala, Los Angeles'ta yer alan Dolby Theatre'da gerçekleştirilen prömiyer akşamında bugüne kadar Star Wars filmlerinde emeği bulunanlar içerisinde kaybedilen isimlerin her biri de anıldı. (Söz konusu isimler içerisinde Prenses Leia'ya hayat veren Carrie Fisher başta olmak üzere, Chewbacca'yı canlandıran Peter Mayhew ve R2D2'ya hayat veren Kenny Baker da yer alıyordu.)

 

Star Wars: The Rise of Skywalker'un yayınlanması ile yıllara sığdırılmış dokuz filmlik Skywalker hikâyesi de son kez beyaz perdede olacak. Filmin geçen gün yapılan galası sırasında, yakın zamanda beklenilen emekliliği gerçekleşene kadar Lucas Film'in başında bulunmaya devam edecek olan Kathleen Kennedy; Carrie Fisher, Peter Mayhew ve Kenny Baker'ı da kapsayan bir konuşma yaparak, yıllardır bu projenin içinde olmaktan ve bu güzel insanları tanımış olmaktan ne kadar mutlu olduğunu ifade etti. Ayrıca Kennedy bu konuşma sırasında üç sanatçının karakterlerinin de The Rise of Skywalker'da varlığını sürdürdüğünü bir kere daha hatırlattı.

 

Star Wars: Skywalker'ın Yükselişi filminin konusu ise şöyle: Kylo Ren, gerçekleştirdiği infaz ile birlikte Büyük Lider Snoke'un yerine geçip İlk Düzen'in yeni Büyük Lider'i olma hayaline kavuşmuş olmanın keyfini süredursun bir yandan da bu acımasız adamın altındaki galaksi umutsuzluk ve mutsuzluğa sürüklenmektedir. Luke Skywalker'ın Güç'le birleşmesi ile birlikte ise Rey kendi içindeki potansiyelin farkına varmış ve onu doğru şekilde kullanabilmek için geçmişi ile olan tüm bağlarını kesmeyi başarmıştır. Kylo Ren ve Rey'in arasındaki çatışmanın giderek arttığı bir ortamda İlk Düzen sakinleri arasında bir iç ayaklanma başlamıştır bile...! Şimdi ise asıl soru iktidar hırsı nedeniyle her geçen gün giderek acımasızlaşan Kylo Ren, onu yenmek için tüm gücünü harcayan Rey, tekrar ortaya çıkan Ren Şövalyeleri, Direniş'i büyütmeye çalışan Poe ve Fin, karanlığın ve aydınlığın savaşı galaksideki dengeleri nasıl değiştirecektir?