Saint Maud Filminden Fragman Yayınlandı

19.12.2019 15:10

Dünya prömiyerini yaptığı 44. Toronto Film Festivali’nde aldığı olumlu yorumlarla dikkat çeken, kurulduğu 2012 yılından beri sektörde kaliteli işlerle adını duyurmak için sağlam adımlar atan A24’un dağıtımcılığını üstlendiği korku filmi Saint Maud’a ait fragman yayınlandı.

 

Şirket bugüne kadar çıkardığı korku filmleri Under the SkinThe VVitch, It Comes at Night, Hereditary ve Midsommar’dan sonra hazırladığı Saint Maud, Dünya prömiyerini 44. Toronto Film Festivali’nde yaptı ve büyük çoğunlukla olumlu yorumlar aldı. Yönetmen koltuğunda ilk uzun metrajına imza atan Rose Glass’ın oturduğu filmin başrollerini üstlenen isimler ise; Zero Dark Thirty, A Quiet Passion, Little Men filmleriyle tanınan Jennifer Ehle ve en güncel çalışması HBO’nun His Dark Materials dizisindeki rolü olan Morfydd Clark. Günaha bulanmış dünyada inanç, delilik ve kurtuluş gibi kavaramlarını çarpıcı hatta bazen ürkütücü bir yolla izleyiciye aktaran Saint Maud’un hikayesi muhafazakar hemşire Maud ile kanser olan hastası Amanda üzerinden ilerliyor. Muhafazakar Maud, öleceğine kesin gözü ile bakılan Amanda’nın ruhunu kurtarmaya kendini adarken bir süre sonra seçtiği yolun karanlık bir yol olduğu gerçeğiyle de yüzleşir…

 

Film 27 Mart 2020 tarihinde Amerika’da gösterime girecek. Filmin ülkemizde yayınlanıp yayınlanmayacağı ve haliyle vizyon tarihi de belirsizliğini koruyor.