Cate Blanchettlı Mrs.America'nın İlk Fragmanı Yayınlandı

13.01.2020 17:19

Üç kez BAFTA ve üç kez Altın Küre kazanmış olan 50 yaşındaki Avustralyalı aktris Cate Blanchett’in, Amerikan televizyonlarında yayınlanacak olan ilk başrol tecrübesi Mrs. America’ın ilk resmi fragmanı yayınlandı.

 

 

70li yıllarda yükselişe geçen feminizm düşüncesini ve Amerika Birleşik Devletleri'nde uygulamaya konulması tasarlanan eşit hak yasasının hazırlanma sürecini hukukçu ve aktivist Phyllis Schlafly’nin gözünden bizlere aktaracak olan yapımda, Schlafly'ın başlattığı hareketin siyaset ve kültür dünyasında değişikliklere yol açışının yanı sıra kürtajın yasallaşmasını ve eşcinsellere haklar tanınmasını savunan kampanyalar için uzun yıllar çalışan Schlafly’ye hayat veren isim ise Cate Blanchett olacak. 

 

 

Yapımcılığını Dahvi Waller’ın üstleneceği dizinin oyuncu kadrosunda başrol Blanchett’e Elizabeth Banks, Uzo Aduba, Rose Byrne, Kayli Carter, Ari Graynor, Melanie Lynskey, James Marsden, Margo Martindale, Sarah Paulson, John Slattery, Jeanne Tripplehorn ve Tracey Ullman gibi isimler eşlik edecek. 

 

Mrs.America, 15 Nisan tarihinde FX'de yayınlanmaya başlayacak.