Usta Yönetmen, Senarist ve Oyuncu Terry Jones Yaşamını Yitirdi

23.01.2020 14:38
Usta Yönetmen, Senarist ve Oyuncu Terry Jones Yaşamını Yitirdi

Sinema tarihine adını Monty Python and The Holy Grail, Life of Brian, The Meaning of Life gibi biliniliği yüksek filmlerdeki çalışmaları ile duyuram usta yönetmen, senarist ve oyuncu Terry Jones, hayatını kaybetti.

 

Tüm bu sıfatlarına bir de şair ve tarihçiliğini katabilmiş olan 77 yaşındaki Jones'un dün gerçekleşen vefatını ajansı, BBC'ye bildirerek basına ve sevenlerine duyurdu. Terry Jones'un uzun zamandır bunama problemi yüzünden sorunlar yaşadığı biliniyordu.

 

Usta isim Terry Jones'un vefatı ile ilgili açıklama yapan ailesi ise "Sevilen bir eş ve baba olan Terry Jones'un ölümünü duyurduğumuz için derin üzüntü duyuyoruz. 77 yaşındaki Terry, 21 Ocak 2020 akşamında eşi Anna Soderstrom'un yanındayken hayatını kaybetti. Bunama ile son derece cesur, ama mizah dolu bir savaş verdi...." dedi. 

 

Jones2un en son çalışması 2015 yılı yapımı olan Boom Bust Boom'un yönetmenliğini üstlenmiş olmasıdır.Bu çalışamasının hemen ardından 2016 yılında oğlu, Jones'da bunama belirtilerinin başladığını belirtmişti. Jones'un ölümünün ardından Stephen Fry ve David Schneider gibi komedyenler de şahsi sosyal medya hesapları aracılığı ile taziyelerini sundu ve bu üzücü vesile ile usta ismi de andı.