Bambi'nin Live Action Uyarlaması Geliyor!

27.01.2020 23:37
Bambi'nin Live Action Uyarlaması Geliyor!

Beyazperdenin efsanevi yapımlarından biri olan Aslan Kral'ın live actionının gişedeki başarısından sonra kolları sıvayan Disney, şimdi de 1942 yılı yapımı “Bambi” nin animasyon uyarlamasını yapmaya karar verdi.

 

Senaristliğini Geneva Robertson-Dworet ve Lindsey Beer’ın üstlendiği filmde, tıpkı Disney'in “The Jungle Book” ve “The Lion King” adlı versiyonlarında kullandığı gibi photo-realistic CGI tekniği kullanılacak. Bir avcı yüzünden annesinin ölümüne şahit olan ve bu durumla başa çıkmayı öğrenmeden önce bir tavşan ve kokarca ile arkadaş olan tatlı geyik yavrusu Bambi'nin hikâyesi bu kez ilk haline kıyasla çok daha modern bir şekilde beyaz perdeye uyarlanacak.

 

2010 yapımı “Alice in Wonderland”den beri, Disney bir çoğumuzun çocukluğunu daha da güzel kıla bu animasyon klasiklerin live-actionlarını film haline getirerek beyazperdede yayınlıyor. Bu yıl yalnızca Bambi hazırlanmaya başlanmayacak, ayrıca yönetmen Niki Caro yönetmenliğine hazırlanan “Mulan” ve 2021 yılında başrolünü Emma Stone'un üstleneceği 101 Dalmaçyalı filmi “Cruella” da izleyicilerle buluşacak.