Beastie Boys Belgeseline Ait Fragman Yayınlandı

29.01.2020 09:13

Müzik dünyasının gelmiş geçmiş en ikonik gruplarından biri olarak bilinen Beastie Boys, 2012’de grup üyelerinden Adam “MCA” Yauch’un ölümü ile aktif çalışmalarını bırakıp bir efsane olarak arşivlerde yer etmeye başlamıştı. Grup uzun süren bu sahne "orucunu" 2019’un Nisan ayında yönetmen koltuğunda Spike Jonze'un oturacağı belgesel Beastie Boys Story için bozdu. Belgesele ait ilk fragman ise geçtiğimiz gün resmi kaynaklar tarafından yayınlandı.

 

Gruba ait olan Sabotage şarkısının klibini çekmiş olan ve aynı zamanda grup üyelerinin yakın arkadaşı olarak da bilinen Spike Jonze’un çektiği belgesel, Beastie Boys’un 2018-19 sezonunda verdiği Philadelphia ve New York konserlerini konu ediniyor.

 

Yayın hakları Apple TV+'ın elinde olan Beastie Boys Story, ilk olarak prömiyerini Mart ayında SXSW 2020 Film Festivali’nde gerçekleştirecek, daha sonra ekran yolculuğuna daha da hız kazandırarak 3 Nisan’da belirli sinema salonlarında gösterime girecek ve  24 Nisan’da Apple TV+ üzerinden izlenebilir hale gelecek.